Την πρόθεση του να ηγηθεί πρωτοβουλίας συγκέντρωσης υπογραφών προκειμένου να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του στο facebook ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο ίδιος, μιλώντας στο parapolitika.gr, ανέφερε ότι σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας φύγει από την ηγεσία του κόμματος αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για το ίδιο το κόμμα αλλά ούτε και για την Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Γκλετσου στο parapolitika.gr: «Είναι μία δικιά μου πρωτοβουλία και κάποιων άλλων ανθρώπων καθώς είναι κάτι που πραγματικά μας ανησυχεί. Θέλουμε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, γιατί είναι δύσκολες οι ώρες για την Ελλάδα και η μη υποψηφιότητά του θα είναι ένα πράγμα κακό για τον τόπο και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύω, εάν ο κ. Μητσοτάκης ήταν ένα πραγματικό πολιτικό ον που ήξερε πραγματικά τι πάει να συμβεί, θα τον είχε πάρει τηλέφωνο και θα του είχε ζητήσει, χωρίς να το ξέρει κανένας, να το σκεφτεί και να κάτσει εκεί που είναι. Διακυβεύονται πολύ μεγάλες ισορροπίες.  Επίσης διακυβεύεται και η ισορροπία στην ίδια την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία.  Εννοώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ισχυρό αντίπαλο δέος. Φεύγοντας από κει δεν υπάρχει πλέον αντίπαλο δέος και διακυβεύονται η ισορροπία και η τάξη μέσα στην κυβέρνηση, η οποία είναι πολύ μεγάλη αλλά μέσα σε αυτή έχει κάποια στελέχη που κάποτε έβριζαν με τον χειρότερο και πιο χυδαίο τρόπο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Επειδή τους πήρε και τους έδωσε θέση, δεν σημαίνει ότι τον αγάπησαν. Στην πρώτη στραβή θα είναι απέναντί του. Δηλαδή θα έχει μία πολύ έντονη και μεγάλη εσωτερική αντιπολίτευση αφού δεν θα έχει το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε σε δύσκολες καταστάσεις. Εάν ο κ. Μητσοτάκης το καταλάβαινε αυτό θα έπρεπε να τρέξει και να παρακαλέσει τον κ. Τσίπρα να μείνει στη θέση του.