Την έκπληξή του αναφορικά με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΣτέλιος Κούλογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Επίσης, χαρακτήρισε θαρραλέα και σωστή πολιτικά την απόφαση του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Περαιτέρω, σημείωσε πως πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να εξηγήσει τι συνέβη το 2015 και τη λεγόμενη «κωλοτούμπα». Προσέθεσε πως το 2019 θα έπρεπε να είχε υπάρξει μετά την ήττα μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, σημειώνοντας πως στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τότε δεν συζητήθηκε.

Κατά τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί αξιόλογα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Ερωτηθείς αν ο μοναδικός υπεύθυνος για την ήττα είναι ο Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως έγιναν πάρα πολλά λάθη στην προεκλογική εκστρατεία, ήταν πάρα πολύ κακή.

Αναφερόμενος στους συνεργάτες του απερχόμενου προέδρου είπε: «Του πήγαινες μια δημοσκόπηση η οποία δεν ήταν καλή, η απάντηση δεν μπορεί να ήταν: δεν μπρώ να δείξω αυτή τη δημοσκόπηση στην πρόεδρο». Επιπροσθέτως, σημείωσε πως υπήρχε ένα κλίμα που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Στην επισήμανση της Μαρίας Αναστασοπούλου ότι τού έκρυβαν την πραγματική εικόνα, ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε: «Βεβαίως».

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου αν έχει τελειώσει πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής απάντησε «όχι».