O ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου διαρχίας -ενός άντρα και μιας γυναίκας- στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ιδιαίτερα ριζοσπαστικό. Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα «χωρίς καμία στρατηγική, χωρίς καμία τακτική», ανέφερε. Παράλληλα, έκανε λόγο για «πρόβλημα αξιοπιστίας» λόγω των γεγονότων του 2015 και για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να «είχε ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου».

«Είμαι υπέρ του μοντέλου της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενός άντρα και μιας γυναίκας», δήλωσε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής για το μέλλον του κόμματος. «Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των μεσαίων στρωμάτων, με επεξεργασμένες προτάσεις.

Ήταν απαραίτητη η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από τον “μπαμπά” Τσίπρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα», τόνισε ακολούθως.

Σε ερώτηση για «το μεγάλο και κομβικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε: «Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ξαναφτιαχτεί από την αρχή και να γίνει ένα μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Να απλωθεί στην κοινωνία, να αποκτήσει ρίζες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις πιθανές θύελλες. Αυτό που εξήγγειλε ο Τσίπρας το 2019 δεν έγινε ποτέ».