«Δεν περίμενα την παραίτηση Τσίπρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Τόνισε ότι «η επόμενη ημέρα επιβάλει να αφήσουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πρωτοβουλίας και του προσώπου, του Αλέξη Τσίπρα».

Είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία επειδή άφησε πίσω του έργο που θα έχει διάρκεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Με αφορμή την αποχώρηση του κ.Τσίπρα από το ΣΥΡΙΖΑ: Εξελίξεις περιμέναμε, τη συγκεκριμένη όχι. Η επόμενη μέρα επιβάλλει και για λόγους πολιτικής δεοντολογίας αλλά και για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας να αφήσουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να κατανοήσουμε, να φιλτράρουμε το μέγεθος και της πρωτοβουλίας αλλά και του προσώπου. Γιατί ο Αλ. Τσίπρας με τη δήλωση της παραίτησής του διέγραψε δύο βασικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν, ένα ότι έχει κερδίσει μια σημαντική θέση στην ιστορία αυτού του τόπου ως ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς, ο άνθρωπος που τίμησε τη συνέχεια της αναγνώρισης της Εθνικής αντίστασης και μιας πραγματικά ταλαιπωρημένης γενιάς το ‘82 και στη συνέχεια το 2015 η ίδια γενιά είδε όνειρα και προσδοκίες που κόστισαν πολλές φορές και ανθρώπινες ζωές και αγωνιστές που δεν πρόλαβαν να το δουν να είναι στην Αριστερά στην κυβέρνηση. Θα μείνει στην ιστορία όχι γιατι κέρδισε μια εκλογική αναμέτρηση με 40-42-48% αλλά γιατί άφησε πίσω του έργο που θα έχει ονοματεπώνυμο, διάρκεια και ιστορική καταξίωση μέσα στο χρόνο. Σε πολιτικό επίπεδο θεωρώ ότι η επόμενη μέρα διαγράφεται και από το περίγραμμα που εξασφαλίζουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, η συλλογικότητα που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ, οι καταστατικές αρχές για την εκλογή της νέας ηγεσίας από τα 177 χιλιάδες μέλη. Θεωρώ ότι όποιος προσπαθήσει να υποτιμήσει με οποιονδήποτε τρόπο το ότι μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχίζεται στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα πιστεύω ότι δεν διαβάζει καλά την ιστορία και όποιος θεωρεί την παραίτηση ως ρωγμή για να ξεπηδήσουν αμετροεπείς φιλοδοξίες ή φιλοδοξίες κατώτερες των περιστάσεων πάλι δεν διαβάζει καλά την ιστορία. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας, ως κόμμα προγραμματικής στόχευσης, διεύρυνσης και κόμμα εκφραστή της προοδευτικής παράταξης που συμπιέζεται από την συντηρητικοποίηση της χώρας μας με την επαναφορά της ακροδεξιάς. Είναι μια σειρά από πολιτικά προτάγματα που είναι «οι όμορφες θάλασσες που δεν έχουμε ταξιδέψει» αλλά με τον Τσίπρα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ταξιδέψαμε όλοι μας σε όμορφες θάλασσες. Ίσως όχι στην πιο όμορφη αλλά σε όμορφες θάλασσες ταξιδέψαμε.

Ανεξαρτήτως αν κάποιος συμπαθεί ή αντιπαθεί τον Αλ. Τσίπρα, αν τον ψήφισε ή όχι το ανάστημά του δεν μπορεί να το μειώσει. Ακέφαλος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μεταβατική περίοδος με το ισχυρό πολιτικό εκτόπισμα του Τσίπρα να είναι παρόν και εγγυητής στις διαδικασίες και την ενότητα. Άλλο «αδιαφορώ» και άλλο «δεν εμπλέκομαι υπέρ του ενός ή του άλλου», είναι μέρα με τη νύχτα. Θα είναι παρόν ως εγγυητής αμερόληπτα του να φτάσουμε ενωμένοι και χωρίς να παρεκκλίνουμε από το στόχο ότι είναι κόμμα εξουσίας, κόμμα με προοπτική, κόμμα που θα επανέλθει για να βοηθήσει και να προστατεύσει τους αδύναμους πολίτες. Η διαδικασία της ηγεσίας είναι ανοιχτή για αυτούς που ενδιαφέρονται.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο του κ. Ρήγα με τον κ. Τζανακόπουλο: Δεν ξερω τι έγινε, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω αλλά δεν μπορώ να υποτιμήσω τις ιστορικές στιγμές που ζούμε και να εντάξω αυτή τη διαπροσωπική διαμάχη στο ψηφιδωτό που σήμερα σημαδεύεται από μια ιστορική αποχώρηση, από έναν κύκλο που κλείνει και από ένα κόμμα που θα βρει το βηματισμό του ακόμα και αν συγκρουστούν ένα-δύο –τρία στελέχη.

Ερωτηθείς πότε θα πρέπει να λυθεί το θέμα της ηγεσίας: Το συντομότερο. Είναι ζήτημα ποιότητας της δημοκρατίας που πολλαπλασιάζει την αναγκαιότητα της επιτάχυνσης όχι όμως της έκπτωσης σε αξιοπιστία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα αλλά πρέπει να εκτιμήσουμε και το πολιτικό περιβάλλον. Έχουμε έναν Μητσοτάκη που δυστυχώς έδειξε μικροψυχία σε αυτή την πολιτική εξέλιξη, άλλοι το χαρακτηρίζουν αυστηρότητα εγώ το χαρακτηρίζω μικροψυχία και φόβο γιατί ξέρει ότι ισχυρή αντιπολίτευση κάνει καλό και στην κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη. Και η δεύτερη περίπτωση είναι ενός ΠΑΣΟΚ που συνεχίσει την τακτική ο δρόμος του προς την αναγέννηση να περνάει από τακτικισμούς μικρόνοης και μικροκομματικής αριθμητικής. Δηλαδή «αν θα φύγει ο Τσίπρας εμείς θα τσιμπήσουμε κάτι;», στην πολιτική δεν είμαστε για να «τσιμπάμε»!

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση επιστροφής του κ. Τσίπρα: Εκτιμώ ότι οποιαδήποτε τέτοια επιλογή θα την παρουσιάσει όπως κάνει πάντα αδιαμεσολάβητα στον πολίτη ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χωρίς να χρειάζεται να τον ερμηνεύει κανένας.