Είκοσι έναν βουλευτές εκλέγει τελικά το ΚΚΕ από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καταλαμβάνοντας την έδρα στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων. Αυτό αναφέρει η απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε την Πέμπτη (29/06) για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η έδρα για το ΚΚΕ -σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που επικαλείται πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ- είχε κριθεί, κι αυτό που εκκρεμούσε να ανακοινωθεί ήταν αν θα την έπαιρνε στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων ή της Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος με βάση τα επίσημα αποτελέσματα από τα πρωτοδικεία συνεχιζόταν μέχρι και χθες, Πέμπτη (29/06). Σε συνδυασμό με τους υπολογισμούς του νέου εκλογικού νόμου, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή αναμενόταν να οριστικοποιήσει τις έδρες του κάθε κόμματος και τους εκλεγμένους βουλευτές σε όλες τις περιφέρειες.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (29/06), σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», πληροφορίες επιβεβαίωναν ότι μια επιπλέον έδρα πήγαινε στο ΚΚΕΚατά τις ίδιες πληροφορίες, ανακατανομή εδρών ενδεχομένως να υπάρξει και αργότερα, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητάνε επανακαταμέτρηση ψήφων, εκεί που οι έδρες κρίθηκαν με μικρή διαφορά.