Στην έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας, με την παρουσία Βέλγων εισαγγελέων, στο σπίτι της Εύας Καϊλή στην Αθήνα αναφέρθηκε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (30/06) στο OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Qatargate. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή κατασχέθηκαν αντικείμενα, τηλέφωνα και υπολογιστές.

«Είναι σε εξέλιξη επτά μήνες μία ανάκριση. Προφανώς δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία που είναι ικανά για την κατηγορία εις βάρος της κυρίας Καϊλή και ξαφνικά θυμήθηκαν ύστερα από επτά μήνες να ερευνήσουν το σπίτι της εδώ, το σπίτι της αδερφής της και μάθαμε ότι πήγαν και σε άλλα σπίτια, τα οποία δεν ξέρουμε ακόμη.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πάω στην Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ζητήσουμε επισήμως τις εκθέσεις κατασχέσεως, τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η κατ’ οίκον έρευνα και θα μάθουμε και ποιους άλλους έψαξαν», σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Είναι για γέλια»

«Αυτό που κάνει αλγεινή εντύπωση είναι πως θεωρητικά, εάν είχαν κάτι να κρύψουν, επτά μήνες θα τα άφηναν στα σπίτια τους; Και πήραν τώρα τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως πήγαν στο σπίτι της κυρίας Καϊλή βρήκαν ένα κολιέ που ήταν για το μωρό όταν γεννήθηκε.

Το έκαναν δώρο οι μελλοντικοί νονοί και του έκαναν κατάσχεση γιατί λένε έχει αξία οικονομική. Βρήκαν πιάτα, τα πήραν και αυτά. Είναι για γέλια. Και τους έλεγε η αδερφή της Εύας Καϊλή να βγάλουν μία φωτογραφία από το κολιέ να δουν την αξία του. Κατάσχεσαν και ένα στυλό που ήταν χρώματος ασημί και το πέρασαν για ασημένιο.

Για εμένα, αυτό δεν έχει στοιχεία εκφοβισμού, για μένα έχει στοιχεία ανεπάρκειας του Βέλγου αστυνομικού που έκανε την έρευνα και τις κατασχέσεις. Κατάσχεσαν και κάποια τηλέφωνα, τον υπολογιστή και το χειρότερο είναι πως όποιες εργασίες και μελέτες είχε κάνει η αδερφή της, τα κατάσχεσαν και αυτά» είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας για την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας.

Πώς υποδέχθηκαν την Εύα Καϊλή στην Ευρωβουλή

Για το εάν πήγε η Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο και το πώς την υποδέχθηκαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε: «Ναι, πήγε στις Βρυξέλλες. Η αντιμετώπιση των συναδέλφων της ήταν πάρα πολύ καλή. Σεβάστηκαν το πρόβλημα που έχει και το τεκμήριο αθωότητας. Εκεί υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός. Έχει αποφασίσει όσος χρόνος υπάρχει ακόμα σε διάρκεια να δώσει μεγάλες μάχες στην Ευρωβουλή, όπως και έκανε».

«Δεν θέλει να έρθει ακόμα στην Ελλάδα»

Τέλος, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή είπε ότι «δεν θέλει να έρθει ακόμη στην Ελλάδα, δεν αισθάνεται ψυχολογικά έτοιμη. Θέλει να προχωρήσει η έρευνα να αναδειχθούν τα στοιχεία και να έρθει στην Ελλάδα χωρίς να έχει τον φόβο να μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους που την ψηφίζουν τόσα χρόνια».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: