Καραμπόλες και ανατροπές στην κοινοβουλευτική δύναμη, φέρνει η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, αλλάζει το άθροισμα των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ,  με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες, ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. Την 21η έδρα το ΚΚΕ την καταλαμβάνει στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων και εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος, οικοδόμος και πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος είναι οικοδόμος και ενδέχεται να είναι από τους λίγους εκπροσώπους του επαγγέλματος σε βουλευτικά έδρανα σε όλη την ΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται βουλευτής, καθώς είχε λάβει χρίσμα και στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, αλλά στην επόμενη εκλογική διαδικασία, στις 17 Ιουνίου του ίδιου έτους, το ΚΚΕ είχε χάσει την έδρα των Ιωαννίνων. Εκλέχτηκε βουλευτής και στην αναμέτρηση της 25ης Μαΐου.

Eksarxos_KKE_Eurokinissi

Ποιος είναι ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος

Ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος είναι 57 ετών, είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες και εργάζεται ως οικοδόμος. Μεγάλωσε στην Ζίτσα και ζει στα Ιωάννινα. Είναι εδώ και πολλά χρόνια πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της ηπειρωτικής πρωτεύουσας και επανεκλέχθηκε τον περασμένο Γενάρη.

eksarxos



Έχει υπάρξει μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων. Ήταν, επίσης, υπεύθυνος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.