«Οι βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ από σήμερα κιόλας βρίσκονται εκεί που έχουμε υποσχεθεί, μπροστά στους αγώνες, στα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, δίπλα στους εργαζόμενους, στις λαϊκές δυνάμεις, στη νεολαία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΓ.

Για τον Περισσό, αυτό επιβεβαιώνεται ήδη από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στο διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές μάχες: «Στη Ζώνη στο Πέραμα, όπου μετά από ένα ακόμη θανατηφόρο “εργατικό ατύχημα”, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν με τον αγώνα τους να καταστεί υποχρεωτική η Σύμβαση Εργασίας τους, που προβλέπει σειρά μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής και της υγείας τους. Στην Κοζάνη, όπου κάτοικοι και φορείς κινητοποιήθηκαν ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους. Στην Αττική και σε όλη τη χώρα για τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και μικρομάγαζων, που επισπεύδονται».

Στις επάλξεις

Για αυτά, καθώς και για πολλά άλλα, επείγοντα ζητήματα για το λαό, εργατικά σωματεία και φορείς - όπως αναφέρουν - πραγματοποιούν ήδη νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για την επιτυχία των οποίων οι Κομματικές Οργανώσεις και οι βουλευτές του ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις. Και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 3 Ιούλη, στο κέντρο της Αθήνας και στην Καλλιθέα, στις κινητοποιήσεις για την προστασία λαϊκών κατοικιών από πλειστηριασμούς, καθώς και την Τετάρτη 5 Ιούλη, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο, με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΦΣΕΕ).

«Μπροστά μας βρίσκονται σημαντικές πολιτικές μάχες»

Τέλος, το ΠΓ της ΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Μπροστά μας βρίσκονται σημαντικές πολιτικές μάχες, ξεχωρίζουμε σε αυτήν τη διαδικασία τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Υπάρχει δυνατότητα να εκφραστεί και σε αυτήν τη μάχη μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” πανελλαδικά».