Τη γνώμη των πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star. Από τη μέτρηση προκύπτει ότι υπέρ της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε το 54,9% των ερωτηθέντων, με το 35,8% να δηλώνει «Ναι» και το 19,1% «Μάλλον ναι». «Μάλλον όχι» δηλώνει το 9,4% και «Όχι» το 21,1%. Δεν ξέρω/δεν απαντώ δηλώνει το 14,6%. 

Τι δηλώνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ενώ οι πολίτες εν τω συνόλω δεν διαφώνησαν με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρας, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν να φύγει ο αρχηγός του κόμματος. Συγκεκριμένα, ενάντια στην απόφαση του παραιτηθέντος προέδρου τάσσονται σχεδόν 8 στους 10 ψηφοφόρους του κόμματος. 


Έτσι, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση Τσίπρα έχει ελάχιστη στήριξη καθώς μόλις το 19,8% πιστεύει «ναι και μάλλον ναι» ενώ το 76,3% λέει «όχι και μάλλον όχι».

Η ερώτηση είχε γίνει σε δημοσκόπηση της GPO πριν από τις δεύτερες εκλογές, καθώς υπήρχαν φήμες πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση.