Οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την τελική απόφαση της Πολιτικης Γραμματείας του κομματος, που προέκυψε υστερα από ψηφοφορία.

 Στις 15-16 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές ηγεσίας. Αποφασίστηκε επίσης το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές από τη βάση για την ανάδειξη διαδόχου του κ. Τσίπρα, ενώ συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί  το συνέδριο του κόμματος το Νοέμβριο. Επιπλέον τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενέκριναν για την συγκρότηση του νέου Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Σωκρατη Φάμελλο για Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, την κα Όλγα Γεροβασίλη για Αντιπρόεδρο της Βουλής, ενώ για Γραμματέα και Διευθυντή της ΚΟ επέλεξαν τους κ.κ. Καλαματιανό και Θεοχαρόπουλο αντίστοιχα.

Γραμματέας της ΚΟ ορίστηκε ο Διονύσης Καλαματιανός, κοινοβουλετικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόποθλος, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ αποφασίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη να προταθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ γαι αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αύριο Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναμένεται να εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τον Σωκράτη Φάμελλο.

Στα τέλη Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου προέδρου

15-16 Ιουλίου: Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την ηγεσια.

Τέλη Αυγούστου: Πραγματοποίηση του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου: εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση

Νοέμβριος: Έκτακτο Συνέδριο του κομματος

Κατα την διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν οι εξής προτασεις για το χρονοδιάγραμμα:

Πρώτη πρόταση: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να γίνει στις 13 Ιουλίου, το διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση, όπως φέρεται να εισηγήθηκε η Γραμματεας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Δεύτερη πρόταση: Να διεξαχθεί η εκλογή Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τρίτη πρόταση: Να γίνει εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ άμεσα, δηλαδή ακόμη και εντός Ιουλίου. Τη δική του πρόταση κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης. Εισηγήθηκε να παραμείνει Πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας, πλαισιωμένος από 4 αναπληρωτές, που να γνωρίζουν τα θέματα οικονομίας, δηλαδή τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά.

Επίσης κατατεθηκαν δύο προτάσεις για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Η πρώτη πρόταση αφορούσε τους Νίκο Παππά, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χάρη Μαμουλάκη. Το δευτερη πρόταση τους Σία Αναγνωστοπούλου, Νάσο Ηλιόπουλο και τον Χάρη Μαμουλάκη.

Φωτογραφίες από την άφιξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ