Η ορκωμοσία της νέας Βουλής βρίσκει το ΠΑΣΟΚ με 10 βουλευτές περισσότερους από αυτούς που είχε το 2019 και τον Πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη, στο τιμόνι της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας για πρώτη φορά. Στις προτάσεις για το Προεδρείο της Βουλής δεν υπάρχει έκπληξη, καθώς θα προταθεί εκ νέου ο έμπειρος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής ενώ για Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής θα προταθεί ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης που εκλέχθηκε με μεγάλη δυναμική στην Ανατολική Αττική.

Σε θέσεις κλειδιά και στην εκπροσώπηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον ρόλο των εκπροσώπων θα βρίσκονται ο πρώην Επικεφαλής της Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με το δίδυμο του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή και Δημήτρη Μάντζο. Στη θέση της γραμματέως αναμένεται να παραμείνει η Ευαγγελία Λιακούλη, θεσμικό ρόλο θα διατηρήσει η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν επίσης ο Παύλος Χρηστίδης με τον Στέφανο Παραστατίδη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εισέρχεται στη Βουλή για πρώτη φορά κρατώντας την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης και αφήνοντας τον έμπειρο κοινοβουλευτικό και πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη. Στον πυρήνα της απόφασης του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται το μήνυμα για ανανέωση, καθώς έτσι δεν μπορούσε να αφήσει εκτός τον Παύλο Χρηστίδη που ανήκει στην γενιά των σαραντάρηδων, είναι από τα πιο γνωστά και μάχιμα στελέχη του κόμματος και μπαίνει πρώτη φορά στη Βουλή. Ενώ αντίστοιχα ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να μην πάρει και τις έδρες της γενέτειρας του, από το Ηράκλειο όπου το κόμμα ανέπτυξε μεγάλη δυναμική, κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα επικρατώντας του ΣΥΡΙΖΑ και το έφερε στην δεύτερη θέση. Έτσι στη Βουλή παρέμειναν η Ελένη Βατσίνα που εκλέγεται για πρώτη φορά, όπως και ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Με τα δεδομένα αυτά κράτησε την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης παρά τα σενάρια που υποστήριζαν ότι θα αλλάξει την επιλογή του ώστε να μπει στη Βουλή ο Χάρης Καστανίδης και παρά την αντίδραση του πολύπειρου πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ. «Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια επομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ο Χάρης Καστανίδης αφήνοντας βαρύτατες αιχμές για την απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών δεν βρέθηκε, ωστόσο το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ για την επικράτηση στον χώρο της κεντροαριστεράς έναντι του λαβωμένου ΣΥΡΙΖΑ τώρα ξεκινά και όλες οι επιλογές θα κριθούν στο βάθος του χρόνου.