Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Τετάρτης για τα όσα έλαβαν χώρα στη Βουλή κατά την εκλογή προεδρείου η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ότι δεν της δόθηκε ο χρόνος να αναπτύξει τα επιχειρήματά της σχετικά με τη μη υπερψήφιση του προέδρου της Βουλής και των αντιπροέδρων: «Τέσσερις άνδρες, δύο αρχηγοί κομμάτων και δύο βουλευτές, το έκαναν πριν από μένα και μόνο σε μένα, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα υπήρξε αντίδραση και bullying από την πτέρυγα της ΝΔ. Ήταν στημένη η αντίδραση από τη ΝΔ, ενώ ήταν γνωστό ότι θα το κάνω, γιατί το είχα πει στον κ. Τασούλα και μου είχε απαντήσει πως κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο».

Tαυτόχρονα, ανέφερε: «Είμαι η μόνη γυναίκα αρχηγός και βλέπω ότι σε μένα μόνο γίνεται μια ειδική μεταχείριση. Θα απευθυνθώ και στον πρωθυπουργό και στον Κ. Τασούλα, επειδή θεωρώ πολύ κακό δείγμα αυτό που έγινε από την πτέρυγα της ΝΔ. Διεκδικώ το στοιχείο της Δημοκρατίας, ανοχή και σεβασμό στη διαφορετική θέση και άποψη. Η ΝΔ δεν θέλει την πολυφωνία, γι' αυτό και δεν ψήφισε υπέρ της εκλογής αντιπροέδρου της Βουλής από την Πλεύση Ελευθερίας. Είμαι ίδιο πρόσωπο με το 2015, αλλά πολλά πράγματα μπορούν να παραμορφωθούν μέσα από έναν φακό παραπληροφόρησης. Υπάρχει σαφής διάθεση να τιμωρηθεί η Πλεύση Ελευθερίας, επειδή θέλησε να κρατήσει μια στάση αρχής, αυτό με προβληματίζει για τη Δημοκρατία. Αυτό περίμεναν στη γωνία και το εκμεταλλεύτηκαν, ενώ μίλησαν πριν από μένα τέσσερις άνδρες από άλλα κόμματα. Η αντίδραση σε μένα είχε τον στόχο να με στοχοποιήσει», τόνισε.

Αναφορικά με το ότι οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας δεν έφυγαν από την αίθουσα στη διάρκεια της καταμέτρησης ψήφων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «έχουν ειπωθεί ανακρίβειες. Όταν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, ο κ. Τασούλας είπε ότι θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Ρώτησα πόση ώρα θα διαρκέσει για να αποδεσμευτούμε, μου είπε μισή ώρα, φύγαμε και μετά από αυτόν τον χρόνο επιστρέψαμε στην αίθουσα».

Για τις μελλοντικές παρεμβάσεις του κόμματός της στη Βουλή, υπογράμμισε ότι «στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, με βάση την κοινοβουλευτική διαδικασία θα πρέπει να μπορούν να μιλήσουν και οι οκτώ βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, όμως βλέπω ότι γίνονται διεργασίες για να μη μιλήσουν όλοι», ενώ επισήμανε πως  «προβλέπεται ο αρχηγός κόμματος να πρωτολογεί και να δευτερολογεί. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση να προκληθούν εντυπώσεις. Δική μου πρόθεση δεν είναι να μπω στα στερεότυπα που κάποιοι θέλουν πάση θυσία να στήσουν. Οι πολίτες έχουν πολλά προβλήματα και αυτά πρέπει να αναδειχθούν».

Μιλώντας για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «ο Τσίπρας έπρεπε να παραιτηθεί όταν έκανε "ναι" το "όχι" του δημοψηφίσματος. Παραιτήθηκε όταν ο ίδιος δεν είχε άλλη επιλογή».

Για το «καυτό» θέμα των σχολίων της Τζώρτζιας Κεφαλά για τους «Σπαρτιάτες», αλλά και την αμφίεση της στην τελετή ορκωμοσίας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι «ένας άνθρωπος στοχοποιείται από ένα πρόσωπο που εκφράζει φασιστικές νοοτροπίες, όπως ο κ. Τζήμερος, και μάλιστα με ακραίες, σεξιστικές εκφράσεις. Μια νέα βουλευτής, που είναι καλλιτέχνις με εγνωσμένη διαδρομή, που δεν μπορεί με τίποτα να την ταυτίσει ούτε με φασισμό ούτε με ναζισμό ούτε με τη Χρυσή Αυγή, από ένα πρόσωπο που εκφράζει φασιστικές απόψεις. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να ταυτιστεί με ένα κόμμα που έχει φασιστικές απόψεις». «Νομίζω, ήταν μια λάθος ερμηνεία μιας αυθόρμητης διατύπωσης και αυτό διευκρινίστηκε με τοποθέτηση της κ. Κεφαλά, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Αν ενοχλεί η Τζώρτζια Κεφαλά που φόρεσε πράσινο ρούχο και δεν ήταν comme il faut και δεν ενοχλούν κάποιοι γραβατωμένοι που παραβιάζουν κανόνες…», πρόσθεσε.