Κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια, καλώντας μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να «μην κάνει πίσω» και να το στηρίξει.

Αναφερόμενος στο άρθρο 16, ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά «να βρούμε τους 180 βουλευτές για να προχωρήσουμε την αναθεώρηση» και απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε «καλώ και εσάς να μην κάνετε πίσω, όπως έκανε κατά το παρελθόν ο Γιώργος Παπανδρέου».

«Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εφαρμόζουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε. Τα δημόσια πανεπιστήμια αλλάζουν, ανοίγονται στον κόσμο. Οι διακρατικές συμφωνίες προσφέρουν σήμερα τη δυνατότητα με την ευθύνη εθνικής αρχής ανώτατης εκπαίδευσης να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων. Θα προετοίμαζε τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή του άρθρου 16 και σε αυτόν τον δρόμο θα κινηθούμε άμεσα. Και εύχομαι ειλικρινά, κ. Ανδρουλάκη, να μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος και να σταματήσει αυτή η ελληνική ιδιαιτερότητα του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.