O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε από το βήμα της Βουλής έντονη κριτική στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού το 2019 και τις συνέκρινε με τις σημερινές, ενώ τόνισε την οικονομική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και την ακρίβεια που συνθλίωει τα εισοδήματα.

Aναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου:

Κατ’ αρχην θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη του. Δεσμευόμαστε ενώπιον Θεού και ανθρώπων: θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού, με πρόγραμμα και προτάσεις. Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ! Θα συνεχίσουμε.

Σήμερα ο πρωθυπουργός επιδοκίμασε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ ο οποίος είχε πει: Πολιτική ικανότητα είναι να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο, και αύριο να εξηγείς γιατί δεν έγινε.

Έχω εδώ τις προγραμματικές δηλώσεις του κου Μητσοτάκη του 2019. Είχε μιλήσει τότε για 20 δις στον πρωτογενή τομέα, για σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και του ΦΠΑ. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν θυμούνται, επειδή έχει ο ίδιος κοντή μνήμη. Είχε μιλήσει για ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού. Για να μην σας κουράζω ό,τι είπε σήμερα είναι copy paste του 2019.

Επικαλέστηκε τον ιδρυτή της ΝΔ τον Κων/νο Καραμανλή, αλλά καμμία σχέση δεν έχει η σημερινή ΝΔ με εκείνη του ιδρυτή της. Γιατί ο Κων/νος Καραμανλής δεν ακολουθούσε την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που ακολουθεί αυτός.

Το 2019 μιλούσατε για επενδυτική βαθμίδα και τώρα μας λέτε τα ίδια. Πάλι το ίδιο παραμύθι και ιδιες υποσχεσεις

Περηφανεύτηκε για την αποπληρωμή μέρους του δανείου των 5 δισ ευρώ. Μα τα δανεικά είναι στα 50 δισ ευρώ!!

Μιλήσατε για αυξήσεις τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πόσο θα είναι αυτές οι αυξήσεις; Θα είναι στο 15%; Όσο δηλαδή είναι και ο πληθωρισμός. Πρέπει να είναι ίδιου ύψους.

Ακούσαμε για μείωση του φόρου 1.000 ευρώ για όσους έχουν 3 παιδιά. Καταπληκτικό, να δίνεις επίδομα. Έτσι νομίζετε ότι λύνετε το δημογραφικό; Με τη μείωση του φόρου;

Μας είπατε για ασφάλιση των κατοικιών. Είναι πράγματι καλή δουλειά για κάποιους. Εντελώς συμπτωματικά η εθνική ασφαλιστική πήγε στην CVC.

Είπε ότι στην 4ετία ο κατώτατος μισθός θα φθάσει στα 900 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Μα τι νομίζετε, ότι ζούμε στη Σοβιετία; Θα επιβάλετε εσείς στον ιδιώτη επιχειρηματία τι μισθό θα δώσει;

Δώστε τα χρήματα που σπαταλώνται για τους υπέρογκους μισθούς των στελεχών των ανεξάρτητων αρχών, και τα χρήματα από την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου.

Μιλάτε για μείωση των τεκμηρίων κατά 30%. Είμαστε οι μοναδική χώρα που έχουμε τεκμήρια, ακόμη και για τα παιδιά. Πρέπει να καταργηθούν!

Δείξτε μου μια χώρα που έχει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μόνο εμείς!

Μιλάτε για πάταξη της φοροδιαφυγής και βάζετε τους εφοριακούς να γίνουν κυνηγοί κεφαλών. Να κυνηγούν τους Έλληνες. Γιατί; Τώρα θέσπιση οριζόντιου φόρου 15% σε έσοδα και έξοδα και ιχνηλάτηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου. Πήγε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έκανε πίσω. Εμείς θα την κάνουμε την ιχνηλάτηση και θα μαζέψουμε όσα κλέβουν οι λαθρέμποροι καυσίμων.

Για το μετρό της Θεσ/νίκης λέγατε ότι θα είναι έτοιμο το 2021, μετά μας είπατε το 2022. Τώρα μας λέτε θα είναι έτοιμο το 2024. Δεν αξίζει να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό.

Ο κος πρωθυπουργός ξαφνικά αγάπησε τη Μακεδονία και πήγε και μίλησε κάτω από το άγαλμα του Αλεξάνδρου. Αλλά σήμερα δεν έχει ούτε έναν Μακεδόνα υπουργό στην κυβέρνηση.

Και ως κρητικός πήγε για 5η φορά και εγκαινίασε τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη. Αλλά δεν έχει πει ότι η διαδρομή Χανιά – Ηράκλειο στοιχίζει μόνο για τα διόδια 50 ευρώ! Τέρμα τα διόδια. Ή θα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας ή διόδια.

Ήρθε εδώ και μας είπε ότι πήρε λεφτά από το ταμείο ανάκαμψης. Δεν λέει ότι είναι δανεικά και πρέπει να επιστραφούν. Ούτε λέει ότι έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Και έτσι διογκώνεται το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος. Καταντήσατε τη χώρα επαίτη. Μόλις ακούτε για δανεικά τρέχετε να πάρετε. Αν θέλετε δανεικά να τα πάρετε ως ΝΔ, όχι να χρεώνετε τους πολίτες.

Μας μίλησε για μεταρρύθμιση στην παιδεία με ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα ίδια έλεγε και για την πανεπιστημιακή αστυνομία; Αλήθεια πού είναι αυτή η αστυνομία; Λογικά δίπλα σε κάποιο βουλευτή, σε κάποιο υπουργό. Απλά προσλάβατε κόσμο.

Μιλήσατε για πρόγραμμα για 15.000 κατοικίες, την ώρα που οι Έλληνες στενάζουν με τα κόκκινα δάνεια και χάνουν τα σπίτια τους με τους πλειστηριασμούς. Και τα σπίτια που κινδυνεύουν να πλειστηριαστούν είναι 700.000. Σώστε τα σπίτια των Ελλήνων. Διαγραφή τώρα, κούρεμα όλων των δανείων. Θέλετε ονόματα; ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Να πω κι άλλα;

Μας είπατε για επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων στην δικαιοσύνη. Μα αυτό το έχετε ήδη κάνει! Η δικαιοσύνη απονέμεται πάρα πολύ γρήγορα. Σε διάστημα μόλις 8 ημερών ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ των Funds. Πόσο γρήγορα πια; Πόσο πιο γρήγορα;

Μιλήσατε για πράσινη ανάπτυξη για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με το περιβάλλον και τις ανεμογεννήτριες. Αλλά δεν μπορείς να βάζεις ανεμογεννήτριες όπου να ‘ναι και να έρχεται η κομισιόν και να σου βάζει πρόστιμο γιατί πρόκειται για περιοχές natura.

Επίσης, πώς υπόσχεστε ότι σε 6 χρόνια θα έχουμε το 80% της παραγωγής ενέργειας; Μα θα πρέπει να κουβαλάμε από μια ανεμογεννήτρια ο καθένας μαζί μας!

Τέτοια ψέμματα λέει ο πρωθυπουργός. Πώς άλλωστε τις κέρδισε τις εκλογές; Με την βοήθεια, του Σταν Γκρίνμπεργκ. Θα τα πούμε αργότερα αυτά.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά στο εθνικό σχέδιο προσεισμικών ελέγχων το καταθέσαμε πέρσι στα πρακτικά της βουλής. Πάρτε το από εκεί δωρεάν!!

Μιλήσατε για την πολιτική προστασία. Πολύ ωραία. Πυροσβεστικά αεροσκάφη αγοράσατε; Πυροσβέστες έχετε; Σας προειδοποιώ, μην θρηνήσουμε πάλι θύματα και καμμένες περιουσίες. Μην μας πει πάλι δεν ήξερε.

Είπατε ότι θα προσφύγουμε στη Χάγη για την ΑΟΖ. Μα αρμόδιο δικαστήριο γι’ αυτό είναι του Αμβούργου. Στη Χάγη πας για άλλους λόγους. Ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης; Τι προαπαιτούμενα έθεσε η Τουρκία; Γιατί δεν μας τα λέτε αυτά; Τι σχέση έχει ένα αστικό με ένα ποινικό δικαστήριο; Και γιατί να πάμε στη Χάγη, όταν εσείς στο ΟΡΕΝ είπατε ότι ως νομικός γνωρίζετε ότι θα χάσουμε. Για ποιο λόγο να πάμε;

Το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας. Μπορεί όμως να συνεδριάσει και να ασκήσει τα καθήκοντά του οπουδήποτε, εκτός έδρας, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Συγκροτείται από 21 δικαστές διαφορετικών εθνικοτήτων με θητεία διάρκειας 9 ετών, με δυνατότητα επανεκλογής. Τα κράτη μέλη που έχουν υπογράψει, επικυρώσει ή προσχωρήσει στην παραπάνω Σύμβαση έχουν την ελευθερία επιλογής ενός ή περισσοτέρων δικαστηρίων για την επίλυση αναφυομένων διαφορών σχετικά με την ερμηνεία ή την εφαρμογή της Σύμβασης. Έτσι, μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ή σε διαιτητικά δικαστήρια που προβλέπει η Σύμβαση.

Μιλήσατε για πατριωτισμό ευθύνης. Μα αν πάτε στη Χάγη, τότε μιλάμε για πατριωτισμό ανευθυνότητας. Πρώτα θα οριστεί αιγιαλίτιδα ζώνη παντού και μετά πηγαίνετε όπου θέλετε!

Μία παρατήρηση: δεν είπατε ούτε λέξη για τα Τέμπη, τα Σκόπια, την Κύπρο, τις ξαφνικίτιδες, και βέβαια τα push back. Όλοι μιλήσατε για ακριβό ρεύμα, για κόκκινα δάνεια, για το ποιος μετοχοποίησε τη ΔΕΗ, ποιος έκανε μικρή τη ΔΕΗ, για το ποιος έκανε το χρηματιστήριο ενέργειας, ποιος έκανε τα funds, ποιος του πλειστηριασμούς. Εσεις τα φτιάξατε. Προς τι λοιπόν τα δάκρυα;

Θα σας διαβάσω μια είδηση: Στην Αμαλιάδα μία 52χρονη γυναίκα επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Της έκοψαν το ρεύμα λόγω οφειλών και στην απελπισία και τη στενοχώρια της προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια.

Είναι 700 χιλιαδες Έλληνες σε αυτή τη θέση και πολλές χιλιάδες που έχουν πρόβλημα με το ακριβό ρεύμα. Αυτούς πρεπει να φροντίσετε και όχι τα δικά σας παιδιά.

Μιας και μιλήσατε επίσης για Ρωσία και ρούβλια, γιατί δεν έχετε απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες του ROBIN BROOKS του IIF;

Το κορυφαίο οικονομικό ινστιτούτο Κατηγορεί την κυβέρνηση σας ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πούτιν!

Αποκαλύπτει ότι δεχθήκατε τις κυρώσεις που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, αλλά θέσατε βέτο στις κυρώσεις που θα έπλητταν τους εφοπλιστές!

Καταστρέψατε τους έλληνες, για να εξυπηρετήσετε τους εφοπλιστές

Είστε οι κύριοι χρηματοδότες του Πούτιν, αλλά κατηγορείτε εμάς για ρώσοφίλους!

Θα σας διαβάσω την επιστολή που μου έστειλε αγρότης: «στην Μπανανια για να φτιάξεις στο στάβλο ένα υπόστεγο 100 τετραγωνικών για να βρίσκουν σκιά τα γελάδια σου χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία...

...αλλά μπορείς να λειτουργείς παραθαλάσσιο μπητς μπαρ με 1.000 τετραγωνικά σκεπαστρο χωρίς καμία άδεια..».

Αυτό είναι το κράτος που φτιάξατε.

Ως Ελληνική Λύση ξεκινήσαμε το 2016. Επί 4 χρόνια ήμασταν ανύπαρκτοι στα κανάλια. Το ΕΣΡ μας έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Στις δημοσκοπήσεις δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Κάθε φορά πριν από τις εκλογές δεχόμαστε πόλεμο. Στις τελευταίες εκλογές, με την αποστασία πρώην βουλευτών μας, επί 12 μέρες δεν μας καλούσαν σε κανένα κανάλι. Πριν τον Μάϊο ήρθαν και οι δημοσκοπήσεις, που έδειχναν πτώση του ποσοστού μας και ότι δεν θα μπαίναμε στην βουλή.

Και κάπως έτσι κερδίζετε τις εκλογές. Κονταίνοντας τους αντιπάλους σας. Προχωράτε σε μια δολοφονία των χαρακτήρων των αντιπάλων της. Πώς το έκανε αυτό; Με την βοήθεια, του Σταν Γκρίνμπεργκ. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος επικοινωνιολόγος του πλανήτη. Το ερώτημα είναι ποιος τον πληρώνει. Αν το πληρώνει η ΝΔ, να δώσει τώρα στη δημοσιότητα τα παραστατικά και να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένα χρεωκοπημένο κόμμα να ξοδεύει τόσα χρήματα. Αν δεν τον πληρώνει η ΝΔ, τότε έχουμε εμπλοκή ξένης χώρας στις ελληνικές εκλογές.

Προεκλογικά δεσμευτήκαμε πως το πρώτο πράγμα που θα κάναμε στη νέα βουλή, θα ήταν η επανακατάθεση αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών. Πρόκειται για επανακατάθεση (γιατί ο κος Τασούλας, πριν από 3 χρόνια, ήθελε την συγκατάθεση περισσότερων βουλευτών, προκειμένου να γίνει σύσταση επιτροπής):

-1) για το έγκλημα στο Μάτι με τους 104 νεκρούς. Το Νομικό Συμβούλιο του κράτους κάνει εφέσεις σε αποφάσεις που προβλέπουν αποζημιώσεις θυμάτων και συγγενών θυμάτων.

-2) για τα εγκλήματα που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Η ιατροδικαστική μελέτη επιβεβαιώνει ότι απανθρακώθηκαν παιδιά στο δεύτερο βαγόνι.

-3) για το πρώτο 6μηνο του 2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για τη διακρίβωση της ζημιάς που προκάλεσε στους Έλληνες και την οικονομία.

-4) για το θέμα των εμβολίων. Για τις επιπλοκές, τις ασθένειες και τους θανάτους που προκάλεσαν τα mRNA εμβόλια και την υποχρεωτικότητα που επέβαλε η ΝΔ.

-5) για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Την Δευτέρα έγινε η ορκωμοσία της νέας Βουλής, την Τρίτη υλοποιήσαμε την δέσμευσή μας. Περιμένουμε τώρα, από όλους τους Έλληνες βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων, να στηρίξουν την πρόταση. Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα, δεν παίζουμε με την Ελλάδα, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Ήρθε η ώρα, οι πατριώτες βουλευτές, ενωμένοι να αποδείξουν ότι θέλουν το καλό της Ελλάδας. Ελάτε και στηρίξτε! Είναι τραγικό να μην μπορούμε να μαζέψουμε 120 υπογραφές για την τραγωδία στα Τέμπη. Η μάνα του δεν πήρε τίποτα. Το φέρετρο ήταν κενό! Δύο μέτρα άνθρωπος δεν βρέθηκε τίποτα! Πρέπει αυτό το κοινοβούλιο να κάνει τη διαφορά, ανεξαρτήτου ιδεολογίας. Πρέπει να αισθανθεί ο Έλληνας ότι μπορεί να ακουμπήσει πάνω μας.

Ουδέποτε ημουν στη ΝΔ όταν υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών. Στο θέμα των εμβολιασμών εμείς ψηφίσαμε ΟΧΙ. Εχω εδώ δημοσιεύματα που αναφέρουν: ο Βελόπουλος είπε ΟΧΙ στον Σαμαρά για το ευρωψηφοδέλτιο. Κατηγορήστε μας λοιπόν για όσα κάνουμε και όχι για όσα δεν κάνουμε. Δεν φοβηθήκαμε, δεν λιγοψυχήσαμε. Είμαστε εδώ. Παρόντες.

Το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μετά τις εκλογές προοιωνίζει κακό μέλλον. Βλέπουμε όλοι το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, με την απόλυτη κυριαρχία στην πολιτική.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ όμως είναι μια νέα κυβέρνηση Σημίτη. Και θα σας το αποδείξω αμέσως:

-1) Το σύνθημα του κου Σημίτη στις εκλογές ήταν: ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΝΙΚΗ, ΕΛΠΙΔΑ. Το σύνθημα του κου Μητσοτάκη ήταν: ΣΤΑΘΕΡΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

-2) Κοινό θέμα και των δύο ήταν ο εκσυγχρονισμός. Ο κος Σημίτης μιλούσε για εκσυγχρονισμό, μεταρρυθμίσεις & Ευρώπη, έθετε ως προτεραιότητες το ευρώ, τα μεγάλα έργα ΕΣΠΑ, είχε φιλελεύθερη κατεύθυνση και έλεγε «όχι» στο λαϊκό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κος Μητσοτάκης μιλά για εκσυγχρονισμό, μεταρρυθμίσεις και Ευρώπη, προτεραιότητες είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και η επενδυτική βαθμίδα, δείχνει εύνοια στις μεγάλες επιχειρήσεις και υποβαθμίζει την λαϊκή δεξιά.

-3) Στυλ διακυβέρνησης. Ο κος Σημίτης είχε υπουργικό συμβούλιο 80 μελών, μοίραζε τετράδια με δράσεις ανά υπουργείο. Ο κος Μητσοτάκης έχει υπουργικό συμβούλιο 63 μελών και μοιράζει μπλε φακέλους με δράσεις ανά υπουργείο.

-4) Κοινά πρόσωπα. Στην κυβέρνηση του κου Σημίτη ήταν Χρυσοχοΐδης, Φλωρίδης, Μενδώνη, Γεραπετρίτης, Λιβάνιος. Στην κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη μετέχουν τα ίδια άτομα.

-5) Έμφαση στην οικονομία. Στην κυβέρνηση Σημίτη είχαμε τα κατασκευαστικά με τα πακέτα Ντελόρ – ΕΣΠΑ, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, πωλήσεις ιδιωτικής περιουσίας, μεγάλα έργα με το Ταμείο Ανάκαμψης.

63 υπουργοί! Πόσοι γραμματείς… πόσοι διευθυντές… πόσοι μετακλητοί…. Πόσα αυτοκίνητα.. πόσοι οδηγοί… πόσοι υπάλληλοι. Εκατομμύρια ευρώ πεταμένα… και ούτε ένας υπουργός Μακεδόνας!!

Κυριοι της ΝΔ, έχετε το χάρισμα να μετονομάζετε τα υπουργεία. Η μετονομασία του υπ.παιδείας κόστισε στο δημόσιο 800.000 ευρώ. Τα τελευταία 13 χρόνια έχει αλλάξει 5 φορές όνομα! Καταργείτε τη Γενική Γραμματεία Ισότητας 2 φύλων. Ο φορέας αυτός υπήρχε από το 1981! Αλλά βέβαια, όπως είπε ο πρωθυπουργός υπάρχουν κι άλλα φύλα….

Θέλετε την αλήθεια; Πάμε και στην οικονομία. Μια χώρα που δεν παράγει, με σκληρό νόμισμα πεθαίνει. Πρόκειται για βασικό μάθημα οικονομικών, που διδάσκεται σε πρωτοετείς φοιτητές!

Τι είπε όμως, πριν χρόνια, ο Σόρος: «Η Ελλάδα ποτέ ξανά δεν θα ορθοποδήσει οικονομικά, όσο είναι μέλος της Ευρωζώνης. Το ευρώ ήταν ο τάφος της. Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, να επιστρέψει στη δραχμή και να την υποτιμήσει δραματικά. Έτσι θα μειώνονταν οι αμοιβές των εργαζομένων, γιατί θα μειωνόταν η αγοραστική δύναμή τους για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά είναι η μόνη λύση». Έχουμε σκληρό νόμισμα και δεν παράγουμε τίποτα. Η συνταγή της καταστροφής.

Κάνετε εγκλήματα. Μισείτε την αλήθεια. Το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, στις8 Ιουνίου, και με υπηρεσιακή κυβέρνηση, προχώρησε σε αίτηση επανεξέτασης της υπόθεσης Γεωργίου. Η κυβέρνηση προχώρησε σε άμεση παρέμβαση, καταθέτοντας αίτημα ανάκληση της προσφυγής. Τόσο το Νομικό Συμβούλιο του κράτους όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση ενήργησαν έντιμα, προς όφελος των Ελλήνων, αφού η ενδεχόμενη παραποίηση των στοιχείων εκ μέρους του κου Γεωργίου μας κόστισε 3 μνημόνια, δηλ. περί το 1 τρισ ευρώ. Πρέπει και δικαιούμαστε να μάθουμε την αλήθεια. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος πλαστογράφησε και ποιος μας έσυρε στα μνημόνια. Είναι ντροπή να κοροΪδεύετε τον ελληνικό λαό και να λέτε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Δεν βγήκαμε από τα μνημόνια. Για 115 χρόνια θα είμαστε στα μνημόνια!

Επί τρία χρόνια καταγγέλλαμε ως Ελληνική Λύση την κερδοσκοπία των καρτέλ σε βάρος των Ελλήνων και η ΝΔ ισχυριζόταν ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Όμως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής μας δικαίωσε πλήρως, κάνοντας λόγο για «πληθωρισμό απληστίας»! Η ακρίβεια ρημάζει τους Έλληνες για να πλουτίζουν τα καρτέλ. Και φτάσαμε να πληρώνουμε 3 ευρώ το κιλό τις τομάτες και 7 ευρώ τα κεράσια! Και μας λέτε ότι έρχεται η ανάπτυξη. Με τι έρχεται; Με το σαλιγκάρι;

Ξεπουλήσατε κάθε δημόσιο πλούτο! Και σας ρωτώ: αν μείνουμε στην απλή διαχείριση των εισπράξεων φόρων, πότε θα αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος; Η απάντηση είναι: ποτέ!

Εμείς λοιπόν για αρχή απαιτούμε εδώ και τώρα:

-πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου

-κλείσιμο των ανεξάρτητων αρχών που τα στελέχη τους παίρνουν υπέρογκους μισθούς

-επιβολή οριζόντιου φόρου 15%

-επιστροφή του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία.

Όλα αυτά θα μπορούν να αποφέρουν κέρδος δεκάδες δισ, που θα δοθούν στους Έλληνες.

Φτιάξατε ένα κράτος κολλητών και Golden Boys. Όμως το ΣτΕ κατεδαφίζει το νόμο Χατζηδάκη και την είσοδο ακριβοπληρωμένων Golden Boys στον e-ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι δεν αιτιολογήθηκε και δεν τεκμηριώθηκε, για ποιο λόγο στις γενικές διευθύνσεις έπρεπε να μπουν ιδιώτες.

Και εδώ θέλω να σας ρωτήσω: Ξέρετε πόσο κάνει να εγκριθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια ενός νέου κτηρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να βγει η άδεια δόμησης ηλεκτρονικά; Μόνο για το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικών κάνει από 5 μήνες έως 12 μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Αν απαιτείται και αρχαιολογική υπηρεσία, τότε ο χρόνος είναι άγνωστος. Μετά μην αναρωτιέστε γιατί βασιλεύει η διαφθορά μεταξύ ιδιώτη και δημοσίου. Μην αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη, από πλευράς χρόνων αδειοδοτήσεων. Μας περνάει ακόμα και η Αλβανία! Πού είναι η ηλεκτρονική αδειοδότηση και η ψηφιακή διασύνδεση όλων των υπηρεσιών; Πού είναι η πλατφόρμα χωρικών δεδομένων και όρων δόμησης, σε ψηφιακό χάρτη, για όλη τη χώρα;

Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει τουρισμός. Επιτέλους αντιγράψτε πετυχημένα μοντέλα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Σας το προτείνουμε από το 2019. Κάντε αναπαλαίωση των κάστρων. Τόσα κάστρα έχουμε σε όλη τη χώρα. Η Αλβανία το έκανε! Στο Ελβασάν αναπαλαίωσαν το παλιό κάστρο και το συντηρούν. Ιδιώτης το έκανε. Και εσείς αφήνετε τα κάστρα μας να καταρρέουν. Αυτό σημαίνει κέρδος σε χρήμα. Επιπλέον η αναπαλαίωση των κάστρων μας είναι μια κληρονομιά που θα μείνει στις επόμενες γενιές.

Στον τουρισμό εφαρμόζετε λάθος μοντέλο. Είναι απαραίτητη η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Και αναφέρομαι στα ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία μας να προμηθεύονται προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς. Εσείς αντίθετα κοιτάτε μόνο τους αριθμούς των εργαζομένων. Όχι τον τζίρο, που είναι ο μικρότερος κατά κεφαλήν στην Ευρώπη. Δεν κοιτάτε τι μένει στη χώρα. Γι’ αυτό λέμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάει μπροστά.

Εμείς για να επιβιώσει ο ελληνικός λαός ζητάμε από κάθε έναν και από τις παραγωγικές τάξεις ενιαία συμπαράταξη παραγωγικών, καταναλωτικών, πολιτισμικών, κοινωνικών δυνάμεων, για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Είσαστε το πρόβλημα. Είμαστε η Λύση.