Τις παθογένειες στον ΣΥΡΙΖΑ που -όπως είπε- πρέπει να διορθωθούν παραδέχθηκε ο υποψήφιος στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς Νικόλας Φαραντούρης, στηρίζοντας παράλληλα την Έφη Αχτσιόγλου στην κριτική που δέχεται ότι είναι πιο αριστερή από όσο θα έπρεπε, λέγοντας ότι εξίσου απευθύνεται και στον κεντρώο χώρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αδυναμία πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν θελκτικό πολιτικό λόγο στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, κάτι που, όπως σημείωσε, στοίχισε στο κόμμα.

Όσον αφορά ειδικότερα την Έφη Αχτσιόγλου, θεωρείται ότι κινείται περισσότερο προς τα αριστερά, κάτι που προκαλεί ανησυχία σε έναν κόσμο στην Κουμουνδούρου που αντιδρά στην επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ριζοσπαστισμό. Ανάμεσά τους και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος συγκαταλέγεται μεν στην προεδρική πλειοψηφία, όπως και η νεαρή πολιτικός από τα Γιαννιτσά.

Όμως σε αυτή τη φάση η Κίνηση Μελών παρουσιάζεται μη συμπαγής και διαιρεμένη, καθώς εκφράζονται διαφορετικές απόψεις αναφορικά με τη νέα πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τα αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο»

Ο Νικόλας Φαραντούρης μιλώντας στα Παραπολιτικά FΜ έβαλε πλάτη στην πρώην υπουργό, τονίζοντας ότι «απευθύνεται σε ακροατήρια που εκτείνονται από τα αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο», σημειώνοντας παράλληλα την επιτυχή διαδρομή της σε κυβέρνηση και κόμμα. Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προσπάθησε να λειάνει τις μεγάλες αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες να βρει ικανούς εκπροσώπους, περιοριζόμενος να πει ότι «υπάρχουν συνεργασίες με διάφορους».