«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του κόμματος, Σία Αναγνωστοπούλου.

Μάλιστα, είπε πως έχει καταλήξει ποια ή ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει…

Ανέφερε πως στο συνέδριο θα πρέπει να δούμε το κόμμα σε σχέση με την κοινωνία.

Σημείωσε, ακόμη, πως ένα αριστερό κόμμα που θέλει να καλύψει έναν μεγάλο προοδευτικό χώρο θα πρέπει να κοιτάζει πως θα μεταφράσει τις ανάγκες της κοινωνίας και με ποια εργαλεία.



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Σ. Αναγνωστοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για εκλογή νέου ή νέας προέδρου, έχει δρομολογηθεί η Κεντρική Επιτροπή για το Σαββατοκύριακο, έχει εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία το χρονοδιάγραμμα της εκλογής αρχές Σεπτεμβρίου και λεω να μείνουμε σε αυτό συντεταγμένα. Να πάμε στην εκλογή προέδρου και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ένα έκτακτο συνέδριο το οποίο θα θέσει και ευρύτερα ζητήματα.

Κληθείσα να σχολιάσει την άποψη του κ. Κούλογλου για το μοντέλο διαρχίας στο ΣΥΡΙΖΑ

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θέλω να κάνω συζήτηση για ένα θέμα το οποίο δεν έχω σκεφτεί και δεν έχει τεθεί σε κανένα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά θέλουν συζητήσεις...

Ερωτηθείσα αν έχει καταλήξει ποιον υποψήφιο/α θα στηρίξει

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι έχω καταλήξει. Δεν θα το πω ακόμα.

Ερωτηθείσα προς τα πού θα ήθελε να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά ή Κεντροαριστερά

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή είναι συζήτηση περισσότερο εσωστρέφειας παρά εξωστρέφειας για αυτό λεω ότι μας χρειάζεται ένα έκτακτο συνέδριο όπου θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τι συνέβη, να ξαναδούμε και το κόμμα μας σε σχέση με την κοινωνία για να μπορέσουμε να πούμε. Δεν είμαι υπέρ του να πάει πιο Αριστερά, πιο Κεντροαριστερά το θέμα είναι ένα σαφές πρόγραμμα, ένας σαφής προσανατολισμός ο οποίος θα γίνεται κατανοητός και από την κοινωνία.

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ένα κόμμα αριστερό που θέλει να καλύψει ένα μεγάλο προοδευτικό δημοκρατικό χώρο αυτό που κοιτάει πάντα είναι πως θα μεταφράσει τις ανάγκες της κοινωνίας και με ποια εργαλεία. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος προέρχομαι από την Ανανεωτική Αριστερά και δεν έφυγα ποτέ από εκεί. Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά ποτάμια που έχουν συγκλίνει και από την Ανανεωτική Αριστερά και από την Κομμουνιστική Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι που έδωσε δυναμική στο κόμμα σήμερα όμως αυτό το ριζοσπαστικό το οποίο είτε θα βαφτίσει κανείς έτσι είτε αλλιώς δεν μπορεί να μην υπάρχει.

Για τις δηλώσεις του κ.Καμμένου

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είμαι κατά της οποιασδήποτε συνομωσιολογικής αντιμετώπισης της ιστορίας. Εγώ με τον κ.Καμμένο είχα ευθύς εξαρχής τις αποστάσεις μου και τις ενστάσεις μου οπότε δεν είμαι από αυτούς που θα καθίσω να συνδιαλλαγώ να πει ο καθένας τι έχει κρυφό χαρτί. Δεν είμαι καθόλου των κρυφών χαρτιών ούτε στην πολιτική ούτε στη ζωή.