Σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσουν το «παρών» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και εκπρόσωποι της Ένωσης Ακτοπλόων.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι να διερευνηθεί σε βάθος το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν όλα τα μέτρα που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί εάν θα πρόκειται για κάποιου τύπου pass ή εάν θα πρόκειται για κάποια επιδότηση για τις άγονες γραμμές.

Αύριο, δε, αναμένεται να κληθούν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις κατά της αισχροκέρδειας με τα εισιτήρια.

Για το θέμα ερωτήθηκε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα στην τύχη του. Το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα».