Στη συνάντηση αναφέρθηκε O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρκ, αναφέρθηκε στη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια χαρακτηρίζοντάς την «θετική και παραγωγική».

Συνέχισε τονίζοντας ότι: «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας όπως και της ΤΔΒΚ δίχως υποχωρήσεις. Η χώρα μας είναι υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, στο πνεύμα της συμμαχίας, με ειρηνικό τρόπο, με διάλογο και αμοιβαίο σεβασμό. Και κάνει μεγάλη προσπάθεια», και πρόσθεσε:

«Στη Σύνοδο του Βίλνιους ο υπουργός μας είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, η οποία ήταν θετική και παραγωγική. Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της θετικής ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών και η διατήρηση των ανοικτών διαύλων διαλόγου. Και επικυρώθηκε η συμφωνία της επανέναρξης των συζητήσεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Στα πλαίσια των συμφωνιών εγγυήσεων και συμμαχίας, είμαστε δίπλα στα αδέλφια μας στην Κύπρο, όπως και στο παρελθόν. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα, στα πλαίσια των νόμιμων δικαιωμάτων της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης, ηρεμίας και ασφάλειας στην Κύπρο».

.