Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ για την προετοιμασία του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, βλέποντας ότι όσο περνά ο χρόνος, ειδικά για τον Δήμο Αθηναίων, η προοπτική μιας σοβαρής υποψηφιότητας αδυνατίζει.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι η ευκαιρία για μια δυναμική υποψηφιότητα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη είναι μοναδική, αλλά θέλει χρόνο να «χτιστεί» ένα νέο πρόσωπο και κυρίως να γίνει γνωστό στους δημότες.

Από την άλλη, το ζήτημα της Περιφέρειας Αττικής μοιάζει πιο εύκολο, καθώς ο Γιάννης Σγουρός είναι ένα γνωστό πρόσωπο με μακρά διαδρομή και καλό ποσοστό (17%) στις προηγούμενες εκλογές. Έτσι, το πιθανότερο είναι να στηριχτεί, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι σοβαρή είναι και η υποψηφιότητα του Γ. Ιωακειμίδη, ο οποίος θα στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα παρακολουθούν από απόσταση.

Στον δεύτερο γύρο, εκτιμούν ηγετικά στελέχη, θα υπάρξουν ενδεχόμενες συγκλίσεις ανάλογα και με το πώς θα εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες.

Στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να αποκλείουν κοινή υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, εκτιμώντας ότι τα «μπρος πίσω» με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά δεν προοιωνίζονται θετική πορεία. Κι άλλο όνομα που ακούστηκε για κοινή υποψηφιότητα, του Δημήτρη Χριστόπουλου, δεν συζητείται καν, καθώς θεωρείται στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, με απόψεις για κάποια δικαιώματα μακριά από μια κεντροαριστερή θεώρηση.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρώην αντιδήμαρχος και γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ο ίδιος έχει ήδη διαχωρίσει τη θέση του για ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Πληροφορίες στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι συζητήσεις έγιναν και για υποψηφιότητα προσώπου με έντονο κεντροαριστερό προφίλ και ακαδημαϊκή διαδρομή, όπως ο Γιώργος Καμίνης, και στο πλαίσιο αυτό ενεπλάκη το όνομα του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη, χωρίς ωστόσο να μοιάζει να έχει προοπτική μια τέτοια πρόταση.

Κάποιοι έριξαν στο τραπέζι το όνομα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επιθυμούσε να μεταβεί στην Αυτοδιοίκηση και αν θα ήθελε να είναι μονοκομματικός υποψήφιος.

Στο τραπέζι είναι επίσης και το όνομα της πρώτης σε σταυρούς δημοτικής συμβούλου στον συνδυασμό Παύλου Γερουλάνου στις προηγούμενες εκλογές και υποψήφιας στην Α ́ Αθηνών, Ρωξάνης Μπέη, που έχει δίκτυο υποστηρικτών στον δήμο, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν ενδιαφέρεται ακόμη, καθώς ήταν καιρό εν αναμονή απάντησης...

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή