Για την πρόσληψη 10.000 πρόσθετων υγειονομικών, για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας, έχει κάνει κατ’ επανάληψη λόγο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν ο πρωθυπουργός μιλά για “πρόσθετους υγειονομικούς” δεν εννοεί τίποτε λιγότερο από προσλήψεις οι οποίες δεν θα καλύψουν απλώς εκείνους οι οποίοι έχουν αποχωρήσει, για διαφόρους λόγους, από την υπηρεσία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοεί ότι, το τέλος της νέας τετραετίας της κυβέρνησης της Ν.Δ., το ισοζύγιο αποχωρήσεων – προσλήψεων θα είναι θετικό τουλάχιστον κατά 10.000 υγειονομικούς, ενταγμένους στο σύστημα.

Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι ήταν ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, ο οποίος αναγνώρισε χωρίς δεύτερες σκέψεις, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), την σπουδαία επισήμανση εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία περίπου… 9.450 υγειονομικοί αποχώρησαν κατά τη διετία 2020 – 2021 από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, ένας αριθμός αποχωρήσεων, ο οποίος, σύμφωνα με όσα εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο parapolitika.gr, “αποτελεί αριθμό – ρεκόρ 40ετίας για αποχωρήσεις υγειονομικών από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας”.

Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έχει διαβεβαιώσει πρόσφατα ότι μέσα στους ερχόμενους έξι με δώδεκα μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 7.000 γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών άλλων ειδικοτήτων, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ και στα συμβούλια κρίσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας. Αυτές οι προσλήψεις, εξήγησε επίσης ο Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι ανεξάρτητες σε σχέση με την πρόσληψη των 10.000 πρόσθετων υγειονομικών, για τους οποίους έχει κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φαίνεται ότι οι σχετικοί υπολογισμοί εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ καθίστανται αποδεκτοί από την ίδια την κυβέρνηση και όλες οι κινήσεις της τελευταίας δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην αφήσει “ζωτικό χώρο” για σχετική σπέκουλα εκ μέρους της πολιτικής αντιπολίτευσης, η οποία επιμένει να αμφισβητεί την δέσμευση του πρωθυπουργού για τις προσλήψεις 10.000 πρόσθετων υγειονομικών εντός της νέας τετραετίας, προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, ιδιαιτέρως το ΕΣΥ.