Όσο πλησιάζει η ώρα της δημοσιοποίησης των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ (και συγκεκριμένα της επιτροπής υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη) για τη στήριξη προσώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο πληθαίνουν τα σενάρια και η ονοματολογία.

Δήμος Αθήνας

Στο επίκεντρο έχει τεθεί ο Δήμος της Αθήνας, όπου αναζητείται μια πειστική υποψηφιότητα για να αντιπαρατεθεί στον Κώστα Μπακογιάννη και να αντιμετωπίσει το κενό που αφήνει ο Παύλος Γερουλάνος. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται το όνομα του αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τομεάρχη Ενεργειακής Πολιτικής στο ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, που πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη υποψηφιότητα, αν και υπάρχει ζήτημα αναγνωρισιμότητας, καθώς είναι πολύ μικρό το διάστημα έως τον Οκτώβριο.

Ως εναλλακτικές παραμένουν στο τραπέζι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, και η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής στην Α ́ Αθήνας, Ρωξάνη Μπέη. Ατού του δεύτερου, η μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και της τρίτης η εμπειρία στον χώρο και η πρόσβαση στην τοπική κοινωνία.

Περιφέρειες

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός αναμένεται να στηριχθεί και μάλιστα οι περισσότεροι εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία του με τον Γ. Ιωακειμίδη στον δεύτερο γύρο.

Ο Χρήστος Παπαστεργίου αναμένεται να δώσει τη μάχη της Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο να αυξηθεί η επιρροή του κόμματος στην περιοχή, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι υποψήφια η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, στην Ήπειρο ο αυτοδιοικητικός Στέφανος Ζούμπας, στο Νότιο Αιγαίο ο Νικηφόρος Παπανικόλας.

Στη Δυτική Ελλάδα μοιάζει να προκρίνεται ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ στην Πελοπόννησο προηγείται η Κατερίνα Ταγαρά, παρότι κάποια στελέχη μιλούν για στήριξη του Πέτρου Τατούλη, προσώπου που πυροδοτεί διαχρονικά αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ. Στην Κρήτη αναμένεται η άνετη επανεκλογή του «πράσινου» περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, που αυτή τη φορά τον θα στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή