Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι κομματικές επιλογές για τη στήριξη προσώπων στις 13 περιφέρειες της χώρας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από στελέχη της ΝΔ στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την απόφαση του να θέσει εκτός κόμματος τον Γιώργο Αμανατίδη.

Σημειώνεται ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 24/07, με μεγάλη μερίδα στελεχών απ’ όλη την Περιφέρεια, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, όπου και ανακοίνωσε την τελική του απόφαση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κόντρα στον «γαλάζιο» υποψήφιο Γιώργο Κασαπίδη.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες που δημοσιεύτηκε σήμερα ο κ. Αμανατίδης αναφέρει: «Η μεγάλη εμπιστοσύνη που του δείχνουν καθημερινά και το αίτημα εκατοντάδων πολιτών, από όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα του τόπου, τον ώθησαν να αποδεχθεί τη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία όλων των πολιτών, με έμφαση στη συλλογικότητα και στο αποτέλεσμα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς». Παράλληλα επισημαίνει ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση και πιθανή υπαναχώρησή του ή συμβιβασμοί θα ήταν ενάντια στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες υπηρέτησε τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αμανατίδης δεν κατάφερε να εκλεγεί στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.