Στο φουλ δουλεύει ο εκλογικός μηχανισμός της Πειραιώς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, με τη Νέα Δημοκρατία να στοχεύει να βάψει γαλάζιο τον εκλογικό χάρτη της επικράτειας και σε επίπεδο περιφερειών και δήμων, μετά τον διπλό θρίαμβο των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου.

Την Τετάρτη, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στον δρόμο προς τις περιφερειακές κάλπες. 

Παρών στη σύσκεψη ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος με το «χρίσμα» της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης. Παράλληλα, συμμετείχαν οι βουλευτές του κόμματος στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα ο βουλευτής Κοζάνης και υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος, η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος και Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου. 
 
Aξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ έχει ανακοινώσει επίσημη στήριξη στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη, ενώ την Τρίτη προέβη στη διαγραφή του πρώην βουλευτή Γ. Αμανατίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την κάθοδό του απέναντι στον νυν περιφερειάρχη, με το κυβερνών κόμμα να στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους πολιτικές. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, ο διευθυντής ΚΟ της ΝΔ Μπάμπης Σιάτρας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και τα στελέχη του κόμματος Μαρία Νάτσιου, Νίκος Παπουτσής και Βασίλης Γακόπουλος.

Συμμετείχαν ακόμη οι πρόεδροι ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης, Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου, Γρεβενών Λεωνίδας Τεντόγλου.