Στροφή αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή (26/07) συζήτηση του νομοσχεδίου που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη του εισοδήματος.

Όπως όλα δείχνουν, η Κουμουνδούρου αφήνει στην άκρη, προς το παρόν, την στρατηγική της στείρας αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές εκτός από τη Νέα Δημοκρατία το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την στήριξη του εισοδήματος θα υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Νίκη, ενώ «παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κάνει στροφή σε σχέση με τη στάση που κράτησε κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, καθώς το κόμμα, τότε, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα καταψήφιζε ακόμα και επί της αρχής κάθε θετικό μέτρο που ερχόταν προς ψήφιση.

Οι τοποθετήσεις

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, άρχισε την τοποθέτησή του μιλώντας για τον θάνατο των δύο πιλότων μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο. «Έπεσαν στο καθήκον. Αθάνατοι», σχολίασε. Για το σημερινό νομοσχέδιο, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά καταψηφίζει την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στην συζήτηση αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, στο περιθώριο της συζήτησης για το νομοσχέδιο των αποδήμων σχολίασε τη θετική στάση της Πλεύσης Ελευθερίας λέγοντας ότι «τέτοια αντιπολίτευση θέλουμε»!