Ένα υπουργείο οι εποπτευόμενοι φορείς του οποίου «προκαλούν» αρκετά συχνά την προηγούμενη παρέμβαση ακόμη και του ιδίου του υπουργού, προκειμένου να πράξουν τα αυτονόητα και τα διοικητικώς προβλεπόμενα και αναμενόμενα, είναι το υπουργείο Υγείας.

Τελευταίο κρούσμα, το αντικαρκινικό νοσοκομείο του Πειραιά «Μεταξά», από τα εργαστήρια του οποίου μία γυναίκα με επιθετικό καρκίνο ανέμενε περισσότερες από 45 ημέρες για να λάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας της…

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, με εκτενή ανακοίνωση-διαμαρτυρία, με την οποία καλούσε το υπουργείο Υγείας σε σχετική παρέμβαση.

Δεν πρόλαβε να περάσει ώρα από τη δημοσιοποίηση της διαμαρτυρίας του Μιχάλη Γιαννάκου και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έσπευσε να δώσει αυστηρή εντολή σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου η καρκινοπαθής γυναίκα να λάβει πάραυτα τα αποτελέσματα της βιοψίας της.

Όπερ και εγένετο εν ριπή οφθαλμού. Παρεμβάσεις του ιδίου του υπουργού απαιτεί το υπουργείο Υγείας και οι εποπτευόμενοι φορείς του για να κινηθούν κατά τα προβλεπόμενα… Ιδού άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο καλείται να διαχειριστεί και να επιλύσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.