Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, επισήμανε σε συνέντευξή του στην Απογευματινή της Κυριακής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν στοιχεία για ενδεχόμενο σχέδιο «απόβασης» σε κάποια νησιά μας από διακινητές που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και την υπερέκταση του Λιμενικού λόγω τουρισμού και πυρκαγιών.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια στοιχεία ενός ενδεχόμενου σχεδίου «απόβασης» σε κάποια νησιά μας, από διακινητές που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και την υπερέκταση του Λιμενικού λόγω της τουριστικής αλλά και της αντιπυρικής περιόδου, με την κατανόηση -προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος- εκατοντάδων ακτιβιστών, ΜΚΟ και δημοσιογράφων που έχουν εγκατασταθεί εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που μόνο με διεθνή συνεργασία μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εγκαταλείψει τις αφέλειες και να συνεργαστεί, όπως επιχειρείται στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα επιδιώκει συνεργασία με την Τουρκία για το Μεταναστευτικό, καθώς είναι χώρα-κλειδί.

Σημείωσε, τέλος, ότι είναι βαριά η ευθύνη της μεγάλης εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση απογείωσης.