Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει: «Ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτεται καθημερινά η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην πολιτική προστασία» και συνεχίζει: «σύμφωνα με την Έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκατ. ευρώ έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ», σημειώνει, προσθέτοντας:

«Εδώ και μια βδομάδα θέτουμε το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή και δηλώσεις και ακόμη να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση από την κυβέρνηση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις χθες ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η πρόσληψη περισσότερων από 500 νέων πυροσβεστών είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αν αυτή η δήλωση δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι;».

Καταλήγοντας ότι: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».