Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης μίλησε στο Μega και αναφέρθηκε στη στάση του Γιώργου Πατούλη σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητάς του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ τόνισε πως ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει δείξει σημαντικό έργο, τόσο στην Πολιτική Προστασία, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση ότι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ήταν ο λόγος προκειμένου να αρθεί η στήριξη του Γιώργου Πατούλη. Πιστεύω είναι σημαντική η στάση Πατούλη, ο οποίος στηρίζει τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο Γιώργος Πατούλης έχει δείξει διαχρονικά ότι είναι στρατιώτης του κόμματος και το έχει στηρίξει, όπως και στηρίζει την απόφαση αυτήν. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει αυτοδιοικητική παρουσία, έχει δείξει στο επιχειρησιακό κομμάτι ότι έχει όλες τις ικανότητες. Η Περιφέρεια Αττικής είναι κρίσιμη, όπως όλες οι περιφέρειες», δήλωσε αρχικά.

«Ο πρωθυπουργός δείχνει από την πρώτη στιγμή ότι ακριβώς η ΝΔ, που έχει μία μεγάλη νίκη και μπορεί αυτό να δημιουργήσει συνθήκες χαλαρότητας, παίρνει αποφάσεις από την πρώτη στιγμή, που δείχνουν ότι δεν θέλει να ανεχτεί οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει προβληματικά, είτε στη λειτουργία της κυβέρνησης, είτε στην εικόνα της στην κοινή γνώμη.

Δίνει τόνο με έναν ξεκάθαρο τρόπο ότι θα πρέπει όλοι να λειτουργούμε με ένα γνώμονα απόλυτου σεβασμού αυτού του κόσμου που μας έδωσε αυτήν τη μεγάλη νίκη».


Για τις φωτιές

Όσον αφορά τις φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Ρόδο, Κάρυστο, Μαγνησία και Κέρκυρα, τόνισε πως σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στο κομμάτι των εκκενώσεων και του 112, ενώ φέτος η χώρα είχε τα περισσότερα πτητικά μέσα από κάθε άλλη χρονιά.

«Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο σε σύγκριση με το 2019, αλλά δεν πρέπει να ωραιοποιούμε καταστάσεις και ήδη από τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε», δήλωσε.