Τα απόνερα της απόσυρσης Πατούλη από την κούρσα για την Περιφέρεια Αττικής φέρνουν αναταραχές και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη του που, παρά το γεγονός ότι το κόμμα έδωσε χρίσμα στον Γιάννη Σγουρό, εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη.

Η περίπτωση του Νίκου Σαργκάνη που, παρά το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να αγνοήσει την επιλογή του κόμματός του και να στηρίξει την παράταξη Πατούλη, είναι η πιο χαρακτηριστική. Αντίστοιχα έπραξαν και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Ανδρουλακάκης που ήταν υποψήφιος του κόμματος στον Νότιο Τομέα και η Μαρία Ναυροζίδου που ήταν επίσης υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική.

Με τον Νίκο Χαρδαλιά να παίρνει το χρίσμα της ΝΔ και τον Γιώργο Πατούλη που είχε συμφωνήσει με τα «πράσινα» στελέχη να αποσύρεται, το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα συνεχίσουν με τον νέο υποψήφιο της Ν.Δ. ή αν θα αναζητήσουν χώρο στα ψηφοδέλτια του Γιάννη Σγουρού.

 Εδώ ξεκινούν τα δύσκολα για τη Χαριλάου Τρικούπη, που για να υποβαθμίσουν το ζήτημα των διαρροών στελεχών τους προς άλλη παράταξη από αυτή που το κόμμα στηρίζει δεν έβγαλαν ούτε σχετικές ανακοινώσεις ούτε διέγραψαν τα στελέχη αυτά. Αντίθετα διέρρεαν ότι η αυτοδιοίκηση έχει πιο χαλαρό πολιτικό πλαίσιο και ότι δεν είναι κλειστή καμία πόρτα για όσους έκαναν άλλες επιλογές.

Μόνο που στην παράταξη του Γιάννη Σγουρού δεν έχουν την ίδια άποψη, πέρα από τον εκνευρισμό που επικράτησε από τις ανακοινώσεις πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπέρ του Γιώργου Πατούλη. Τώρα τονίζουν ότι η πόρτα σε όσους έδωσαν τα χέρια με τον περιφερειάρχη Αττικής είναι κλειστή.

 Χαρακτηριστική η φωτογραφική ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού Δημήτρη Κατσικάρη που έγραψε για τους υποψήφιους αυτούς: «Την προδοσία (και αποστασία) πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς…».

 Ενώ δεν ξέφυγε από τα πυρά του και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. «Όταν καλύπτεις αποστάτες εκκολάπτονται οι επόμενοι», υπογράμμισε!

 Φαίνεται, λοιπόν, ότι η χαλαρή προσέγγιση της Χαριλάου Τρικούπη και οι αργοί ρυθμοί έφεραν τρικυμία και έντονες αντιδράσεις στον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού. Επίσης η τύχη όσων επέλεξαν Πατούλη παραμένει άγνωστη…