Ίσως η πλέον ενδιαφέρουσα αυτοδιοικητική μάχη στη Μεσσηνία θα δοθεί στον Δήμο Τριφυλίας, μεταξύ της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δικηγόρου Χάιδως Παναγιωτοπούλου και του νυν δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη.

Πρόσφατη δημοσκόπηση μιας από τις πλέον έγκριτες εταιρείες μετρήσεων αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά αυτής της μάχης, καταγράφοντας την υψηλή δημοφιλία των δύο μονομάχων έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

1_3

Παναγιωτοπούλου και Λεβεντάκης θα κονταροχτυπηθούν στον Β' γύρο, με τις διαφορές στη δημοσκόπηση να κινούνται στο όριο του στατιστικού λάθους (38%-41%). Την ίδια στιγμή στο ισοζύγιο θετικών-αρνητικών γνωμών ο Γ. Λεβαντάκης προηγείται με +31, η Χ. Παναγιωτοπούλου ακολουθεί με +24, ενώ οι υπόλοιποι φερόμενοι διεκδικητές ακολουθούν από μακριά, με τον Δημήτρη Δριμή να είναι στο +14, την Κατερίνα Τσιγκάνου στο +9, ενώ ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων Άκης Κατσίτσης είναι ο μόνος με αρνητικό πρόσημο (-3).

2_3

Στη Νέα Δημοκρατία είναι γεγονός ότι υπάρχει προβληματισμός για τον νυν δήμαρχο, τόσο για τις κατά καιρούς άστοχες και εις βάρος κυβερνητικών επιλογών δηλώσεις του όσο και γενικότερα για θέματα αυτοδιοικητικής κουλτούρας και συμπεριφοράς. Όλα δηλώνουν ότι στις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ θα προχωρήσει με ανακοίνωσή της στη στήριξη της 48χρονης δικηγόρου Χάιδως Παναγιωτοπούλου, η οποία όχι μόνο δείχνει να είναι η μόνη που μπορεί να κοντράρει τον νυν δήμαρχο, αλλά διακρίνεται και για το επιστημονικό της υπόβαθρο, αλλά και τη συνεπή αγωνιστική της παρουσία στο πλευρό του κυβερνώντος κόμματος, ειδικά στις τελευταίες διπλές εκλογές.

3_2

Ταυτόχρονα, έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση υποψηφίων με ευρύτερη κοινωνική απήχηση, που συνθέτουν ένα ικανότατο επιτελείο στελεχών, συνδυάζοντας εμπειρία και διάθεση.

4


Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη και στην Τριφυλία. Το ψηφοδέλτιο ευρύτερων συνεργασιών της δικηγόρου Χάιδως Παναγιωτοπούλου αναμένεται να στηριχθεί τις επόμενες ημέρες από τη ΝΔ και επίσημα και η 48χρονη αυτοδιοικητική θα είναι η εκλεκτή του κυβερνώντος κόμματος στη μάχη της Τριφυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χάιδω Παναγιωτοπούλου είναι αδερφή της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά (υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής), Γιώτας Παναγιωτοπούλου.