Το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έχει συνηθίσει στα αιτήματα για παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών, για αυτό έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπέρ της παραίτησης του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Οικονόμου με αφορμή την αδιανόητη τραγωδία με την δολοφονία του 29 χρόνου Μιχάλη, από Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Έλληνες συνεργούς τους.

Με αφορμή το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκανς διέσχισαν όλη την Εθνική Οδό μέχρι την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών με απόφαση της UEFA, έφτασαν να χρησιμοποιήσουν ανενόχλητοι τον ΗΣΑΠ και τελικά βρέθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια όπου και σκότωσαν τον 29 χρόνο Μιχάλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αρκέστηκε στις καρατομήσεις των κορυφαίων αρμόδιων της ΕΛΑΣ αλλά ζήτησε και την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου.

Στο στόχαστρο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ασφάλεια, η Πολιτική Προστασία αλλά και οι θεσμοί ειδικά με αφορμή τις παρακολουθήσεις, βρίσκεται διαρκώς το επιτελικό κράτος. «Άλλο ένα δείγμα “αποτελεσματικότητας” του αποτυχημένου επιτελικού κράτους», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του μετά τα αιματηρά επεισόδια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής έχει αναλάβει αποκλειστικά να παρακολουθεί ακριβώς αυτόν τον τομέα του κυβερνητικού έργου. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η λειτουργία του «επιτελικού κράτους», κρίνεται άμεσα από τους κεντρώους ψηφοφόρους τους οποίους διεκδικούν με στόχο το κόμμα να βρεθεί στις επόμενες κάλπες στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σκληρό ροκ», προτάσεις για παραιτήσεις στο τραπέζι και όλα τα πυρά κατά του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να αποτελούν την βασική συνταγή της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην κυβέρνηση, με κάθε αφορμή.