Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής αλλά και από το κόμμα ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παναγιώτης Κόνσουλας, την ώρα που η γκρίνια στη Χαριλάου Τρικούπη φουντώνει, καθώς πολλά στελέχη νιώθουν να παραγκωνίζονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την ομάδα του.

Το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η νέα αποχώρηση έρχεται να εντείνει τον προβληματισμό που υπάρχει από την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να δουλέψει με πρόσωπα της δικής του επιλογής, σε μια προσπάθεια να ελέγξει πλήρως την εσωκομματική λειτουργία. Στην ανάρτησή του ο κ. Κόνσουλας αφήνει αιχμές για αυτή την επιλογή, κάνοντας λόγο περί «ομάδων» και «ημέτερων» και ενός κόμματος που δεν αγκαλιάζει ισότιμα όλα τα στελέχη και τα μέλη του.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου, τόσο από την αιρετή θέση του αναπληρωτή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανατολικής Αττικής όσο και από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Εύχομαι ολόψυχα σε κάθε ένα από τα στελέχη, τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, καλή δύναμη στους δύσκολους αγώνες που έχουν μπροστά τους το επόμενο διάστημα, ώστε να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ένα κόμμα με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, χωρίς “ομάδες” και “ημέτερους”, το οποίο θα αγκαλιάζει ισότιμα όλα τα στελέχη και τα μέλη του και πάνω απ’ όλα τους πολίτες και τον ελληνικό λαό», σημειώνει.

Λάθος μήνυμα

Η τελευταία αποχώρηση στο ΠΑΣΟΚ έρχεται να προστεθεί στις ηχηρές αποχωρήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και της Ζέφης Δημαδάμα αλλά και στις καταγγελίες του Χάρη Καστανίδη, αμέσως μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, όταν απώλεσε τη βουλευτική έδρα στη Θεσσαλονίκη ύστερα από την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να την κρατήσει. «Θεώρησε ότι είμαι πολύ λιγότερο επαρκής και κατάλληλος μορφωτικά, πολιτικά και κατά την εμπειρία, συγκριτικά με άλλους εκλεκτούς του», είχε καταγγείλει τότε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας την ένταση που επικρατεί εσωκομματικά.

Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά πως η πολιτική συγκυρία τούς ευνοεί αυτή τη στιγμή, καθώς έχουν την ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι το κενό ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν μπροστά τους ερχόμενους μήνες, δίνοντας καθαρό ιδεολογικό στίγμα, ώστε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να θεωρούνται εκείνοι η βασική αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στη ΝΔ, έχοντας κερδίσει και τη μάχη της κεντροαριστερής ηγεμονίας. Ωστόσο, οι συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα προς την κοινωνία, καθώς η εσωστρέφεια που παράγεται στη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιτρέπει εντέλει στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη να κάνει το άλμα εκείνο που απαιτείται σε αυτή τη φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται πλήρως αποδυναμωμένος μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Και κυρίως να πείσει τον κόσμο, που αναζητά να υπάρξει ισχυρό αντιπολιτευτικό αποτύπωμα, ότι μπορεί να αποτελέσει την αξιωματική αντιπολίτευση του κοντινού μέλλοντος.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 18/8