Με νέα ανακοίνωση για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζει την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου των Τιράνων για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος να απορρίψει το αίτημα για αντικατάσταση της προφυλάκισής του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές Αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα».