«Αυτή τη στιγμή η περιοχή της Θράκης, που είναι αμυντικό προγεφύρωμα της χώρας, έχει γίνει κρανίου τόπος. Ποιον βολεύει αυτό;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την επίσκεψή του στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης, απ' όπου έλκει την καταγωγή του.

«Η αλήθεια είναι ότι οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες. Οι συλλήψεις και οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν τους εμπρησμούς από χέρια παράνομων μεταναστών. Όλο αυτό επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση που λέγαμε εδώ και πολύ καιρό ότι με ψευτοφράχτες για οικόσιτα δεν λύνεις το πρόβλημα της εισόδου, του μπες-βγες, των παράνομων μεταναστών. Μία είναι η λύση: Αποτροπή εισόδου όλων αυτών των επικίνδυνων στοιχείων. Δεν είναι όλοι, αλλά μεταξύ αυτών των καλών, φιλήσυχων, κατατρεγμένων είναι και πολλοί οι οποίοι έρχονται να κάνουν τη “βρόμικη” δουλειά», είπε.

Ο κ. Βελόπουλος επισήμανε την ανάγκη να αποζημιωθεί και να υποστηριχθεί ο πληθυσμός για να παραμείνει στην περιοχή και να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα για να αποφευχθούν μετά τις πυρκαγιές που προκάλεσαν αποψίλωση των δασών και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, όπου πολίτες προέβησαν σε ενέργειες εναντίον μεταναστών στη Χηλή Αλεξανδρούπολης, ο κ. Βελόπουλος είπε:

«Το χειρότερο δεν είναι, το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη, που το άρθρο 275 του ποινικού κώδικα του δίνει το δικαίωμα, όταν δεν υπάρχει Αστυνομία, να συλλαμβάνει αυτόν που παρανομεί εκείνη τη στιγμή. Το χειρότερο είναι ότι βγήκαν από την Αθήνα οι γνωστές, θα πω, δήθεν φιλάνθρωπες φωνές που, χωρίς κόστος, υβρίζουν και λοιδορούν ανθρώπους που έκαναν το αυτονόητο. Μπορεί η εικόνα να είναι άσχημη, συμφωνώ σε αυτό. Μπορεί η εικόνα να είναι αποκρουστική, συμφωνώ και σε αυτό. Αλλά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να φυλάει το σπίτι του, να φυλάει την περιουσία του και όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις, να συλλαμβάνουν τον παράνομο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ