Με μία επιστολή του προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε χθες την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Ο πέμπτος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μάλιστα την κοινοποίηση επιστολής προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω της οποίας τα προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση σήμερα, Τρίτη, στους Τάφους του Βενιζέλου. Όπως φαίνεται, όλα τα διαδικαστικά θέματα ρυθμίστηκαν και ο Παύλος Πολάκης βρήκε τις 30 υπογραφές στελεχών της Κ.Ε. που χρειάζονται προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι υποψήφιος.

Εσωκομματικά χτυπήματα

Η υποψηφιότητά του έχει φέρει τριγμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ήδη έχουν ξεκινήσει τα εσωκομματικά χτυπήματα, με αφορμή ακόμα και την προσωπική του ζωή. Όπως είναι γνωστό, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του -είναι γιατρός στην Αμερική- και ουδέποτε έκρυψε ότι ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Κάποιοι λοιπόν μέσα και έξω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται μεγαλόφωνα πώς μπορεί να είναι κανείς υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος όταν ανήκει στην γκέι κοινότητα.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασελάκης αναγκάστηκε να απαντήσει χθες και στα πρώτα διαδικτυακά χτυπήματα που δέχθηκε για την επαγγελματική του ενασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς κάποιοι αμφισβήτησαν τα όσα έχει δηλώσει ότι έχει κάνει ο υποψήφιος πρόεδρος. Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ως εξής: «Ξεκίνησαν ήδη τον βρώμικο πόλεμο. Φοβούνται. Και καλά κάνουν και φοβούνται, διότι θα τους χαλάσουμε την πιάτσα. Εγώ δεν τους φοβάμαι. Γι’ αυτό κάνω αυτό που δεν κάνουν συχνά όσοι πολιτεύονται. Αναδημοσιεύω ο ίδιος τα ψέματά τους και τους απαντάω σημείο προς σημείο. Γιατί ο πολιτικός που οραματίζομαι πρέπει να είναι διάφανος σε όλα. Όχι απέναντι στους υβριστές. Απέναντι στους πολίτες.

- Η εταιρεία που ίδρυσα δεν ανήκει στον Νομικό. Την έφτιαξα από το μηδέν και έβγαλα 70 εκατ. κέρδος για τους επενδυτές μου.

- Όλα τα βαπόρια πουλήθηκαν σύμφωνα με το business plan. Και τα δεξαμενόπλοια (και είναι τόσο εύκολο να βρουν ότι πουλήθηκαν…).

- Η Silver Leaf όχι μόνο έχασε την αγωγή, αλλά τιμωρήθηκε και με πρόστιμο από το δικαστήριο επειδή ήταν προδήλως αβάσιμη (frivolous).

- Δεν υπάρχει καμία αγωγή ή μήνυση της αμερικανικής πολιτείας εναντίον μου ή της Tiptree Marine που ίδρυσα. Κατά της διαχειρίστριας εταιρείας υπάρχει (VShips Νορβηγίας), η οποία ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη και με την οποία δεν έχω καμία σχέση. Να ξέρουν ότι τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Από 14 ετών παλεύω μόνος μου, με τα δικά μου χέρια. Δεν τα λέρωσα ποτέ. Και ούτε θα τα λερώσω».

Εκνευρισμός

Η κάθοδος Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει εκνευρισμό στα επιτελεία των άλλων υποψηφίων, οι οποίοι ξαφνικά εμφανίζονται «να πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα νέο, άφθαρτο πρόσωπο, το οποίο έχει αμεσότητα και έναν νέο και φρέσκο λόγο», όπως σχολιάζουν υποστηρικτές του.

Πάντως, κάποιοι βουλευτές όπως η Δώρα Αυγέρη, η Ραλλία Χριστίδου και η Κατερίνα Νοτοπούλου, έχουν συνταχθεί με την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Φυσικά, το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει στα χείλη όλων είναι τι πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας και αν τον στηρίζει υπογείως. Πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν, ωστόσο, ότι  τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί ότι για κανέναν λόγο δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία της ανάδειξης του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση Πολάκη σε Αχτσιόγλου

Σημειώνεται ότι ο μέντορας του υποψήφιου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη έδειξε προς τα πού στρέφει κυρίως τα βέλη του ενόψει των εσωκομματικών εκλογών. Ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή συνέντευξη που έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» -όπου εκεί μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «άπαξ και είμαι εγώ πρόεδρος. οι κανόνες θα τηρούνται από όλους»-, της επιτέθηκε με μία ειρωνική ανάρτηση στο Διαδίκτυο. Θυμίζοντας μία παλαιότερη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους, για να μη μας αδικούν και αυτοί…», ο Παύλος Πολάκης έβαλε δύο φωτογραφίες από το ίδιο σάιτ, όπου στη μία ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» εμφανίζεται να αγκαλιάζει την υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην άλλη ένα ρεπορτάζ του ίδιου δημοσιογράφου με τίτλο «Ένας Πολάκης την ημέρα κάνει τον Αλέξη πέρα». Η λεζάντα που συνόδευε τις δύο φωτογραφίες έγραφε: «Σωστά… παραδείγματα δικαιοσύνης και αδικίας στις δύο φωτό».

Η πρώτη δημοσκόπηση

Εν τω μεταξύ, λίγες μέρες πριν στηθούν οι κάλπες, ήρθαν στο φως και τα αποτελέσματα έρευνας της Interview για την ιστοσελίδα politic.gr, που έγινε ωστόσο πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται πρώτη με διαφορά στις προτιμήσεις του κοινού για τη θέση του προέδρου. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Ποιον θα ψηφίσετε για νέο πρόεδρο», η Έφη Αχτσιόγλου είναι πρώτη με ποσοστό 30,7%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεύτερος με 13,6%, ενώ ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,1%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 14,3% και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν είναι στο 19,2%.