«Στόχος μας είναι να χτίσουμε με αξιοπιστία την παράταξη που θα αναμετρηθεί με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη». Αυτό τόνισε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Παππάς.

«Την παράταξη που εκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, να φτιάξουμε το κόμμα των μελών. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα, αυτό που περιμένει από εμάς κάθε δημοκρατικός πολίτης. Μια αξιόπιστη εναλλακτική», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς σε ομιλία σε φίλους και μέλη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει όλα όσα έπρεπε για να καταστεί η εσωκομματική εκλογή ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Η τηλεοπτική συνάντηση των υποψηφίων στις 7 Σεπτεμβρίου θα βοηθήσει να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις, τις συγκλίσεις και τις διαφορές μας, θα αυξήσει το ενδιαφέρον και την προσέλευση προοδευτικών πολιτών στην κάλπη», σημείωσε.

Πυρκαγιές

Όσον αφορά τις πυρκαγιές ανέφερε πως «ζούμε καταστροφικά αποτελέσματα με λιγότερες εστίες, αλλά με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων, με τις φωτιές να σταματάνε στη θάλασσα και δεκάδες ανθρώπινες ζωές να έχουν χαθεί».

«Και αυτό δεν είναι λόγω της κλιματικής κρίσης. Κλιματική κρίση έχουν και άλλες χώρες στον ευρωπαϊκό νότο. Η χώρα μας βιώνει μια βαθιά πολιτική κρίση, η οποία έχει ονοματεπώνυμο: Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας πει τι έχει συμφωνήσει με τον κ. Ερντογάν. Αν η συμφωνία αποδομεί όσα κατακτήσαμε την περίοδο 2015-2019 και αποσταθεροποιεί περαιτέρω την περιοχή, δεν θα έχει τη συναίνεσή μας», τόνισε ο Ν. Παππάς αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης, οι πρώην βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης και Σερρών, αντίστοιχα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Λευτέρης Αβραμάκης, οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Ρόκος, Άρης Στυλιανού και Αρετή Μπατά, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, ο αναπληρωτής συντονιστής Μίλτος Οικονόμου, ο πρώην συντονιστής Χρήστος Δουΐτσης.

Τοποθέτηση έκανε και ο υπεύθυνος για την επικοινωνία της υποψηφιότητάς του, πρώην βουλευτής Ημαθίας και πρώην υπουργός, Άγγελος Τόλκας.