Οι πρώτες μπουλντόζες για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, ενώ το θέμα της ανέγερσης του ογκολογικού νοσοκομείου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

«Για το παιδιατρικό νοσοκομείο υπόθεση έχει τελειώσει. Έχει υπογραφεί η σύμβαση του χρηματοδότη, που είναι το ίδρυμα "Νιάρχος", με τους ανάδοχους κατασκευαστές και ελπίζουμε ότι εντός των επομένων μηνών θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες. Όσον αφορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αυτό είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και σε μερικούς μήνες θα μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες», είπε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με όσα τόνισαν οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος, Θεόδωρος Καράογλου, Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Σταύρος Καλαφάτης, Φάνης Παπάς στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης και οι ίδιοι έθεσαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Μετρό, τον οδικό άξονα fly over, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τους εργάτες γης κ.α.