Με αφορμή το συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε το ΝΑΤΟ και φέτος στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική”.

Αναλυτικά αναφέρει: “Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, επανέλαβε το ίδιο ατόπημα. Έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922, επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία, εκφράζοντας «ευγνωμοσύνη» στην Τουρκία «για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα».

Ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική.

Όπως επίσης πολλά λέει και η καθυστέρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ”.