Η αντιπαράθεση των βουλευτών των Σπαρτιατών με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Στίγκα συνεχίστηκε και εκτός Βουλής. Τα τρία μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, τα οποία διέγραψε με απόφασή του ο πρόεδρος κ. Στίγκας, προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου, συντηρώντας την ένταση που έχει λάβει χαρακτήρα «τσουνάμι» και απειλεί ευθέως την ενότητα των Σπαρτιατών, αν δεν την έχει υποσκάψει πλέον ανεπίστρεπτα.

 Γιάννης Κόντης: Η ελληνική κοινωνία με γνωρίζει περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτε απ' όσα λέει ο κ. Στίγκας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι. Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200 χιλιάδων.

Είναι ντροπιαστικό για πρόεδρο του κόμματος να λέει τέτοια πράγματα.

Ζητήσαμε να συσταθούν τα όργανα του κόμματος, όπως το καταστατικό προβλέπει. Αυτό μόνο ζητήσαμε, όπως είχαμε κάθε δικαίωμα. Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο και δεν το γνωρίζαμε.

Προσωπικά, ήθελα να κατέβω με τους Έλληνες, η Δικαιοσύνη δεν με άφησε και κατέβηκα με τους Σπαρτιάτες. Παραμένουμε στο κόμμα, είμαστε μέλη του κόμματος.

 Ιωάννης Δημητροκάλλης: Ο Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό. Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω, να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους Σπαρτιάτες, το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν… Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια.

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς: Ο κ. Στίγκας διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα. Περιφρονεί ως οιονεί σύγχρονος δικτατορίσκος τους ψηφοφόρους. Ο κ. Στίγκας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά εκλεγμένων βουλευτών. Διατελεί έναν ρόλο σύγχρονου εφιάλτη. Έστω και ανεξάρτητοι τιμούμε τον ελληνικό λαό.

Στίγκας: «Υπάρχει ολόκληρη συμμορία, όλα γίνονται για τα λεφτά»

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στο κόμμα, προχωρώντας, μάλιστα, σε σοβαρές καταγγελίες.

Αρχικά ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε ότι οι βουλευτές του «επέλεξαν να κάνουν καψόνι και να μην έρθουν στην Ολομέλεια. Θεώρησα ασέβεια να κάνουν εκβιασμό σ' εμένα και να μη σεβαστούν τους 250.000 που λένε ότι σέβονται».

Συνέχισε, λέγοντας, ότι όλος αυτός ο αναβρασμός έχει προκύψει από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, ενώ ερωτηθείς αν εννοεί τον Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε «δεν μπορώ να μιλήσω με ονόματα. Δεν είναι ένα άτομο. Υπάρχει ολόκληρη συμμορία. Τον Χάρη Κατσιβαρδά τον γνωρίζω από το 2014-15 και τους άλλους τους γνώρισα τώρα. Δεν μου έστειλε κανέναν ο Κασιδιάρης. Πιθανόν να ήταν από το περιβάλλον του, αλλά και από το περιβάλλον της Χρυσής Αυγής».

Στο ερώτημα γιατί τους δέχθηκε, είπε: «Δεν τους ήξερα. Δεν μου είπε ο Κασιδιάρης τίποτα και ούτε μου έστειλε κανέναν. Γνωρίζομαι με πολύ κόσμο. Είχα και γνωριμίες από τη Χρυσή Αυγή αλλά δεν είχα καμία πολιτική σχέση μαζί τους.

Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν προέλθει από τη Χρυσή Αυγή και κάποιος από αυτούς είχε κατέβει και με τον Βελόπουλο. Υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι που ήταν από τους Σπαρτιάτες. Όταν κάποιος εκλεγεί, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να έχει μέσα του τον κοινοβουλευτισμό. Όλα γίνονται για τα λεφτά, κάτι το οποίο εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο», τόνισε.

Ερωτηθείς για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, απάντησε ότι «τον στηρίζω, διότι με στήριξε. Με αυτήν την επιστολή έκλεισα οριστικά τους λογαριασμούς μας. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είμαι αγνώμων».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Σκληρή ανακοίνωση κατά Στίγκα από την ΚΟ

Οδεύουν προς την απόλυτη διάλυση οι Σπαρτιάτες μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα και τη διαγραφή των τριών βουλευτών Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη από το κόμμα.

Μάλιστα, τα όσα είπε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση όλης της Κ.Ο., η οποία εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση για τον κ. Στίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.

Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας, που είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας;

Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ».

Στίγκας: Διέγραψε τρεις βουλευτές - «Μπήκα στα "Ρεκόρ Γκίνες" με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ. Στίγκας προχώρησε τελικά στη διαγραφή τριών βουλευτών από την Κ.Ο. των Σπαρτιατών, των Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλλη και Χαράλαμπου Κατσιβαρδά.

Μετά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας κατήγγειλε ότι οι αντάρτες βουλευτές των Σπαρτιατών είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, δείχνοντας τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο χαρακτήρισε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή των τριών βουλευτών με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τις πυρκαγιές, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών που απουσιάζουν από τα έδρανα της Βουλής.

«Μπήκα στα "Ρεκόρ Γκίνες" με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», υποστήριξε ο κ. Στίγκας και σημείωσε: «Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πώς θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δυο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου τη ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κάλεσε τον επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών.

«Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Ολομέλειας κατά των βουλευτών του κόμματός του -οι οποίοι απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωθεσμικά κέντρα.

Διαβάστε την επιστολή του Βασίλη Στίγκα προς τον πρόεδρο της Βουλής: