«Διαφαίνεται ποιος είναι ο πραγματικός ηγέτης του μορφώματος Σπαρτιάτες», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μάντζος. Είπε πως το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία. Απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ερωτηθείς εάν είναι απειλή ο Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε πως είναι μια νέα υποψηφιότητα και το ΠΑΣΟΚ δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών: Το χθεσινό περιστατικό δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία. Δεν υπήρξε ποτέ αρχηγός ερήμην της κοινοβουλευτικής ομάδας να απευθύνεται στο σώμα, όμως η ουσία η πολιτική είναι ότι διαφαίνεται ποιος είναι τελικά ο πραγματικός ηγέτης αυτού του μορφώματος. Φαίνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές Δομοκού ήταν εκείνος ο οποίος ήταν όχι μόνο ο τροφοδότησης και το καύσιμο όπως έλεγε ο κ. Στίγκας του μορφώματος αυτού αλλά τελικά και ο πραγματικός του ηγέτης. Αυτό «δικαιώνει» τις απόψεις τις οποίες είχαμε από καιρού εκφράσει ότι το μόρφωμα αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να συμμετάσχει στις εκλογές ούτε οι υποψήφιοι του ούτε ο ίδιος και πραγματικός επικεφαλής του φυλακισμένος να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές. Γι’ αυτό και επανέφερε ο κ.Ανδρουλάκης χθες από το βήμα της βουλής την ανάγκη όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνδράμουν σε μια νομοθετική πρόταση. Αν η νομοθετική πρόταση που καταθέσαμε προ ημερών δεν κάνει στην κυβέρνηση εδώ είμαστε να συζητήσουμε.

Δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να κατέβει στις εκλογές για το δήμο της Αθήνας.

ΔΗΜ.: Ο κ. Βορίδης είπε ότι υπάρχει ήδη νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση που ακόμα και να εκλεγεί μπαίνει σε αργία. Αυτός ο νόμος δεν καλύψει την περίπτωση Κασιδιάρη;

Είναι η νομικη εξέλιξη μιας ενδεχόμενης εκλογής αλλά θα πρέπει να ευχόμαστε να εκλεγεί για να τεθεί σε αργία; Εμείς θεωρούμε ότι στη δημοκρατική διαδικασία, ασχέτως εκλογής ή μη, δεν έχουν θέση καταδικασμένα πρόσωπα για αποδεδειγμένη δράση εναντίον των δημοκρατικών αρχών και αξιών. Δεν θα έπρεπε καν να συμμετάσχει όχι να εκλεγεί και μετά να τεθεί σε αργία.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι απειλή ο κ. Κασσελάκης για το ΠΑΣΟΚ: Θα πρέπει να αποδειχθεί πρώτα από όλα αν είναι απειλή για τους υπόλοιπους υποψηφίους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης. Είναι μια νέα υποψηφιότητα, προστίθεται σε κάποιες λίγο παλαιότερες που ήδη γνωρίζαμε, εμείς από την αρχή παρακολουθούμε με ιδιαίτερο σεβασμό και ενδιαφέρον την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρεμβαίνουμε. Εμείς γίναμε θέατρο σχολιασμού, παρεμβάσεων, λοιδορίας στο παρελθόν στις δικές μας εσωκομματικές διαδικασίες εμείς δεν θα κάνουμε τα ίδια σφάλματα όπως έκαναν οι αντίπαλοι μας. Σε βαθύ σεβασμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις και με το ίδιο σεβασμό και ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλες τις υποψηφιότητες η κάθε μια εκ των οποίων έχει το δικό της υπόβαθρο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν την επιλογή τους δημοκρατικά και αυτή πλέον να αξιολογηθεί μετά, και ως αρχηγός κόμματος πια, στην κεντρική πολιτική σκηνή τότε θα ξεκινήσει η αντιπαράθεση η πολιτική.