Ο πόλεμος των Σπαρτιατών συνεχίζεται καθημερινά με νέες αποκαλύψεις που ξεδιπλώνουν μια σκοτεινή υπόθεση… με διαδρομές που φτάνουν μέχρι τις φυλακές Δομοκού.

Μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, προχθές στη Βουλή για βουλευτές-μαριονέτες, υποκινούμενους από «ξένα κέντρα» που παραπέμπουν σε «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», καθημερινά ξεσκεπάζεται το πολιτικό υπόβαθρο της ΚΟ των Σπαρτιατών. Εντός των πυλών του κόμματος μαίνεται ο πόλεμος με στόχο την αδρή κρατική επιχορήγηση, καθώς είναι πολλά τα λεφτά.

Τη σφραγίδα την έχει στα χέρια του αποκλειστικά ο Β. Στίγκας, καθώς αυτός την κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, ενώ χθες κατήγγειλε αντιποίηση της επωνυμίας και της σφραγίδας του κόμματος μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Συνεχίζοντας τις βολές εναντίον συνεργατών του, έκανε λόγο για αυθαίρετη παρουσία ονομάτων και των έντεκα βουλευτών, των τριών που διεγράφησαν και των υπόλοιπων οκτώ, στην εις βάρος του ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά την ομιλία του στη Βουλή.

Εξέφρασε δε την αμφιβολία του για το αν είναι κάτι που συνέβη με «πραγματική βούλησή» τους. Οι αιχμές Στίγκα ότι οι βουλευτές «δίνουν κάθε μήνα χρήματα που πηγαίνουν σε ένα ταμείο, ποσά που φτάνουν έως και τα 3.000 ευρώ τον μήνα», γεννά υποψίες.

Μάλιστα μιλώντας στο Action 24 είπε ότι «βουλευτές μας πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη». Την ίδια ώρα, οι βουλευτές ισχυρίζονται ότι ρωτούσαν επίμονα τον πρόεδρο των Σπαρτιατών αν έχουν λάβει χρήματα και εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στις 17 Ιουλίου, το κόμμα των Σπαρτιατών έλαβε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση, κάτι όμως που, όπως λένε, τους απέκρυψε ο Στίγκας.

Γεγονός είναι ότι μόνο εκείνος έχει τη «σφραγίδα» του κόμματος και άρα θα συνεχίσει να λαμβάνει την κρατική επιχορήγηση κανονικά ακόμα και αν μείνει μόνος του στην κοινοβουλευτική ομάδα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες διαγραφές: «Μπορεί ενδεχομένως κάποιοι βουλευτές ή να βρουν το θάρρος ή να αποφασίσουν με ποια πλευρά θέλουν να κινηθούν… εάν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο αύριο θα διαγράψω 1, 2, 3, όσους πάει, μέχρι να μείνω μόνος μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα… Και να μας πούνε πού έμαθαν όλοι αυτοί, για να μην πω τι είναι όλοι αυτοί οι περισσότεροι τουλάχιστον, μη τους βάλω όλους σε ένα σακί, πού έμαθαν από δημοκρατικές διαδικασίες, πού; Στη Χρυσή Αυγή; Ή κάπου αλλού; Από πού ξέρουν από δημοκρατικές διαδικασίες όλοι αυτοί που κάνουν και τους δημοκράτες...».

Η υπόθεση πλέον, όπως υποστηρίζει ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» ο κ. Μποτόπουλος προχώρησε την αποκάλυψη πως έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Εκλογοδικείο σε συγκεκριμένες περιφέρειες που εξελέγησαν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών. Τόνισε πως όλα αυτά που παρακολουθούμε για το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία είναι πρωτοφανή και ντροπιαστικές στιγμές, και το πιο σημαντικό είναι πως αποκαλύπτεται πλέον με αδιάψευστο τρόπο από τους ίδιους τους βουλευτές του κόμματος πως «το κόμμα Σπαρτιάτες ήταν προκάλυμμα κάποιου άλλου κόμματος ή κάποιας άλλη κατάστασης και ούτε ο κ. Στίγκας ήταν πραγματικός αρχηγός - φάνηκε από την απομόνωση. Ο πραγματικός αρχηγός είναι αυτός που φανταζόμαστε όλοι, τα υποπτευόμασταν και εμείς και η ελληνική κοινωνία και νομίζω επιβεβαιώνεται. Αυτά όλα είναι πολύ ανησυχητικά, αλλά το καλό είναι πως ξεκαθαρίζει η κατάσταση».

Ο κ. Μποτόπουλος έκανε λόγο για αναταραχή και δημοκρατική δυσλειτουργία και εξήγησε τη διάσταση του νομικού ξεκαθαρίσματος της υπόθεσης, λέγοντας πως «υπάρχει η πολιτική πτυχή εάν οι Σπαρτιάτες, νομίμως ή όχι, έλαβαν μέρος στις εκλογές γιατί είναι άλλο ότι έκρινε ο Άρειος Πάγος ότι μπορούσαν να λάβουν μέρος στις εκλογές και άλλο αυτό που θα κληθεί να κρίνει το Εκλογοδικείο σε κάποιους μήνες» και συμπλήρωσε πως «έχουν ασκηθεί πρόσφυγες στη Δικαιοσύνη κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις εκλογές και το Εκλογοδικείο θα τις εξετάσει».

Ο διακεκριμένος συνταγματολόγος εξήγησε πως αν το κόμμα του Β. Στίγκα συνεχίσει να φυλλορροεί και δημιουργηθεί ένα άλλο κόμμα, «αν συστήσουν οι 11 βουλευτές μία άλλη ΚΟ, πρέπει να είναι τουλάχιστον 10, άρα να του φύγουν όλοι πλην 2 και να εκλέξουν και νέο αρχηγό».

Στο ενδεχόμενο που όλοι παραιτηθούν από βουλευτές, επαναπροκηρύσσονται τοπικές εθνικές εκλογές σε όλες τις περιφέρειες, καθώς «επειδή δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί, κρατάνε στο χέρι τους τη δυνατότητα διεξαγωγής σχεδόν εθνικών εκλογών σε 12 περιφέρειες. Το οποίο μπορεί να προέλθει και σε μερικούς μήνες, εάν αποφασίσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ότι κακώς συμμετείχαν στις εκλογές».

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, σημείωσε «ότι πρώτον οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν δικαιούνται χρηματοδότηση, καθώς αυτή πάει σε κόμμα, και, δεύτερον, τη διαχείριση της χρηματοδότησης σύμφωνα με τον νόμο την έχει ο υπεύθυνος κατά τον Άρειο Πάγο του κόμματος».

Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα να κάνει λόγο ακόμα για συμπεριφορές που παραπέμπουν σε  greek mafia ή Δον Κορλεόνε, έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Στο πλαίσιο αυτό έχει κληθεί ο κ. Στίγκας την προσεχή Τρίτη το πρωί (10.00 π.μ.) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώπιον της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη.

*Με πληροφορίες από την Απογευματινή