Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα «Σπαρτιάτες» μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι Σπαρτιάτες μετά τις δηλώσεις του προέδρου τους, Βασίλη Στίγκα στο ΜEGA, ο οποίος έκανε λόγο για εντολές μέσα από τη φυλακή σε βουλευτές, για απειλές κατά της ζωής του, για επιθέσεις που έχει δεχθεί, αλλά και σχέσεις βουλευτών με τη «Greek Mafia».

Οι σοβαρές καταγγελίες του προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Μάλιστα ο κ. Στίγκας έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελέως την Τρίτη.

Ειδικότερα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη αναφορικά με τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε μιλήσει για καθοδηγούμενος βουλευτές του κόμματος του από ξένα κέντρα που «παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την έρευνα διενεργεί αυτοπροσώπως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενώπιον της οποίας ο Β. Στίγκας καλείται να διευκρινίσει όσα δημοσίως έχει καταγγείλει και να φέρει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του.

Από το περιεχόμενο της κατάθεσης του Βασίλη Στίγκα θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης, που για μια ακόμα φορά δείχνει άμεσα αντανακλαστικά σε υποθέσεις που αφορούν την κοινωνία, αλλά και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μπορεί να σχηματιστεί μια δικογραφία που θα καταλήξει στη Βουλή;

Σύμφωνα με την δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία που θα καταλήξει στην Βουλή, καθώς ανάμεσα σε όσα έχει αναφέρει ο κ. Στίγκας έχει στραφεί εναντίον των βουλευτών του και σε περίπτωση που οι πράξεις που θα περιγράψει στην κα Αδειλίνη συνδέονται με αξιόποινα χαρακτηριστικά μπορεί να δρομολογηθούν και περαιτέρω εξελίξεις.

«Μπαίνει στο κάδρο» της Δικαιοσύνης και ο Ηλίας Κασιδιάρης;

Για το αν θα «μπει στο κάδρο» και ο Ηλίας Κασιδιάρης, βαρύνουσα σημασία θα έχει τα όσα θα καταθέσει στην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου ο Βασίλης Στίγκας, καθώς θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία.

Πώς μπορεί η Βουλή να «χτυπήσει» την… τσέπη των «Σπαρτιατών»

Οι εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα των «Σπαρτιατών» μέχρι στιγμής διαμορφώνονται με τους 11 βουλευτές που είχε το κόμμα να καταφέρονται εναντίον του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.

Στην συνέχεια ακολούθησε η διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματος, των Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, Ιωάννη Κόντη και Ιωάννη Δημητροκάλη, που έγιναν από τον Βασίλη Στίγκα.

Ακολούθησε μία αποχώρηση, αυτή του Γιώργου Μανούσου και μία προαναγγελία αποχώρησης του Κωνσταντίνου Φλώρου από τις τάξεις του κόμματος.

Έτσι, ενώ συνολικά είχαν εξελέγησαν 12 βουλευτές, πλέον το κόμμα απαριθμεί επί της ουσίας 7. Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε περίπτωση φυγής ακόμα τριών βουλευτών, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Μέχρι το τέλος του μήνα πάντως οι Σπαρτιάτες θα εισπράξουν την κρατική χρηματοδότηση που προβλέπεται και η οποία ξεπερνά τις 400 χιλιάδες ευρώ.

Υπάρχει νομοθετική ρύθμιση από το 2013, είναι η ρύθμιση με την οποία έγινε η αναστολή της χρηματοδότησης της καταδικασμένης για εγκληματική οργάνωση, Χρυσής Αυγής κι εφόσον υπάρξει σύνδεση με το κόμμα των «Σπαρτιατών», τότε μπορεί να αναστέλλει η κρατική χρηματοδότηση.

Θα μπορούσε η Βουλή άμεσα να αποστείλει ερώτημα στην επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου αυτή να αποφανθεί αν αυτές οι δύο περιπτώσεις συνδέονται κι αν γίνεται με μία απόφαση της ολομέλειας και πλειοψηφίας των 151 βουλευτών  να ακολουθήσει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.