Πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα έχει η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου προέδρου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ενώ μέρα με τη μέρα, ανεβαίνουν οι τόνοι στο εσωτερικό του κόμματος. Κεντρικό μήνυμα έχει το: «Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ξεκινάει από εμάς – 10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω». «Στις 10 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις εκλογές ανάδειξης Προέδρου. Διαμορφώνουμε το αύριο που ξεκινάει από εμάς» αναφέρεται στο σποτ, το οποίο καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν, είναι και θα είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης. Εκφραστής της ελπίδας. Μαζί συνομιλήσαμε με την ιστορία. Μαζί τη γράψαμε. Και τώρα, μαζί γράφουμε την επόμενη σελίδα» αναφέρει το κόμμα στα μέσα κοινωνικής δυκτύωσης.

Το σποτ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει αρκετά πλάνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πάντως δεν έδωσε το «παρών» στο διαρκές συνέδριο του κόμματος.



ΣΥΡΙΖΑ… με γραβάτα

Η γραβάτα που φόρεσε ο κ. Κασσελάκης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το στοιχείο που τράβηξε τα βλέμματα. Ήταν ο μόνος που φορούσε κοστούμι ανάμεσα σε 2.000 σύνεδρους που παρακολούθησαν τις εργασίες δια ζώσης.

«Θα δείτε ΣΥΡΙΖΑ με ικανά στελέχη και θα δείτε επαγγελματισμό. Και από την πλευρά μου ναι, θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα», δήλωσε ο ίδιος.

Συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους με θέα την Ακρόπολη

Με θέα την Ακρόπολη ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας συνάντηση γνωριμίας με του δημοσιογράφους.

«Δεν το περίμενα κι εγώ το ”τσουνάμι”. Η μητέρα μου δεν ξέρει να σταματήσει να παίρνει τηλέφωνο όταν δεν απαντάω. Νομίζει ότι πρέπει τηλέφωνο όλη την ώρα. Σαν Ελληνίδα μητέρα η οποία δουλεύει στη Φιλαδέλφεια».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών. «Εγώ ήρθα για να μείνω. Είμαι ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα παραμείνω ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».

Τεταμένο το κλίμα στον δρόμο προς τις κάλπες

Το τεταμένο κλίμα του Συνεδρίου και η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των υποψηφίων συνεχίζεται με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται σε διαρκή αντεπίθεση.

«Έχουν βαλθεί να με κατασπαράξουν, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάποιος τα καταφέρνει χωρίς φωνές. Δεν μπορούν να το καταλάβουν».

Ο Νίκος Φίλης συνεχίζει να εξαπολύει πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη και μετά τα περί Μεσσία του instagram τώρα χτυπά και στο επιχειρηματικό του παρελθόν. «Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας άγνωστος, ένας επιχειρηματίας, αν και αμφισβητείται και η ικανότητά του στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα και κάνει ένα διάλειμμα στην πολιτική».

Από τον Έβρο και το καμένο δάσος της Δαδιάς ο κ. Κασσελάκης αποκάλυψε ότι παρά την σκληρή κριτική που του άσκησε ο Νίκος Φίλης εκείνος τον προσέγγισε στο Συνέδριο και του είπε ότι τον σέβεται και ό,τι έχει μάθει από εκείνον. Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο MEGA δήλωσε: « Δεν θα ανεχτώ οποιαδήποτε υπονόμευση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε πολιτικό περιεχόμενο και πιστεύω ότι πολλοί από τους στόχους που έχουμε ευθυγραμμίζονται».

«Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εκφέρουν καθαρό πολιτικό λόγο, με συγκεκριμένες προτάσεις, με σύγχρονο όραμα και με σαφή ταυτότητα», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Στέφανος Τζουμάκας συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον του κ. Κασσελάκη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

«Δεν θα κάνουμε δύο πολιτική στη χώρα. Εμείς θα κάνουμε μόνο πολιτική. Και αρχίζουν και προβάλλουν διάφορα ούφο. Να έρθει ξέρεις ένας να κάνει έτσι».

Δεν έχω κάτι προσωπικά με τον κ. Τζουμάκα είπε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι έφυγε την ώρα της ομιλίας του συνυποψήφιού του.

«Εγώ να σας πω την αλήθεια είχα πάει για ένα διάλειμμα τουαλέτας εκείνη τη στιγμή και πολύ απλά κόλλησα έξω με την κόσμο και την αγάπη του και πραγματικά που έδωσε μεγάλη δύναμη και το εκτιμώ».

Το μεγάλο στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ πάντως είναι η συμμετοχή.

Η Έφη Αχτσιόγλου από τα Χανιά καλεί τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη για τον επόμενο πρόεδρο και να γίνουν μέλη του κόμματος.

«Ο διάλογος μεταξύ των συνυποψηφίων ήταν υψηλού επιπέδου και εξαιρετικά συντροφική συμπεριφορά. Να έρθουν οι πολίτες και να γραφτούν και να βάλουν το λιθαράκι τους. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και διεκδικούμε να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό».

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον, και στις συκοφαντίες, και στα περιστατικά σεξισμού, ομοφοβίας ή ακόμα περισσότερο φυσικής βίας. Εδώ πρέπει να τραβηχτεί μία καθαρή γραμμή».

Οι κάλπες της 10ης Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν στα περίπου 700 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση όπου χρειαστεί.