«Η κωλοτούμπα στους Σπαρτιάτες έχει να κάνει με την χρηματοδότηση του κόμματος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Είπε πως δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν το εκλογοδικείο ακυρώσει την εκλογή και των 12 βουλευτών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αναλογικό μοίρασμα των εδρών στα υπόλοιπα κόμματα. Τόνισε πως η κυβέρνηση ξεκίνησε καλά είπε πάντως ότι χρειάζεται μια αναδιοργάνωση. Ερωτηθείς για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε για να μείνει απάντησε πως του έδωσε την εντύπωση ότι επελέγη για να παίξει συγκεκριμένο ρόλο.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Έχουν υποβληθεί ενστάσεις και πλέον με το νέο φως των δηλώσεων περί Κασιδιάρη, περί Greek mafia και όλα αυτά μην εκπλαγείτε αν το Εκλογοδικείο ακυρώσει την εκλογή και των 12, και υπάρχει η δυνατότητα όχι προσφυγής στις κάλπες για τις 12 περιφέρειες που έχουν εκλεγεί αλλά αναλογικό μοίρασμα των 12 εδρών στα υπόλοιπα κόμματα.

Ερωτηθείς αν μπορεί να ισχύσει για τους Σπαρτιάτες ότι ίσχυσε για την Χρυσή Αυγή ή χρειάζονται αποδείξεις και αντίστοιχες επιλήψιμες συμπεριφορές: Είναι πιο δύσκολο διότι στη Χρυσή Αυγή σταμάτησε η χρηματοδότηση μετά τη δολοφονία Φύσσα και την παραπομπή. Θα είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολο από ότι ήταν επί της Χρυσής Αυγής. Αν δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη από την κα Αδειλίνη αφενός και από το Εκλογοδικείο αφετέρου μέχρι της νεότερης ρήξης τους συνεχίζουν κανονικά και παίρνουν και τα λεφτά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν κακό restart της κυβέρνησης: Το restart ήταν καλό σας υπενθυμίζω ότι μόλις άνοιξε η νέα Βουλή ψηφίστηκαν δύο νόμοι που ήταν δέσμευσή μας προεκλογική. Αυτό ήταν ένα καλό ξεκίνημα που όλους μας είχε ενθαρρύνει μετά ήρθε η ιστορία «πυρκαγιές» αφενός και το φιάσκο με τους Κροάτες που διέσχισαν όλη την Ελλάδα και τους πήραμε χαμπάρι όταν δολοφονήθηκε ο Μιχάλης. Αυτά ήταν δύο γεγονότα τα οποία δεν τιμούνε την κυβέρνηση, αυτά είναι κάτι τα οποία δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν τρέχει τίποτα διότι αν δεν αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ότι ενδεχομένως έγιναν και λάθη δεν θα μπορέσουμε να τα διορθώσουμε. Χρειάζεται επομένως γενική αναδιοργάνωση.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης ήρθε για να μείνει στην πολιτική σκηνή της χώρας: Μου έδωσε την εντύπωση ο άνθρωπος αυτός ο οποίος είναι συμπαθής ότι εστάλη δεν ξέρω από πού, δεν εννοώ συνωμοσίες κλπ επελέγη να έρθει να παίξει συγκεκριμένο ρόλο και αυτό τον ρόλο τον παίζει μέχρι στιγμής με επιτυχία.