Για τις τεράστιες καταστροφές και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel σε Βόλο, Πήλιο αλλά και Σποράδες μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

«Με βάση τα επίσημα στοιχεία πρόκειται για το μεγαλύτερο πλημμυρικό φαινόμενο στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, ενώ τόνισε πως «όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται στα σημεία». Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων ανέφερε πως «η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα, αμέσως μόλις είναι εφικτό από συνθήκες και θα αποκατασταθούν όλες οι καταστροφές που συνέβησαν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τη σημασία του 112 «σε τέτοιες πρωτοφανείς συνθήκες» και τόνισε πως «είχε σταλεί στην Μαγνησία προειδοποιητικό μήνυμα από την Τρίτη για περιορισμό των μετακινήσεων».

«Εγκληματική πράξη»

Σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το τραγικό περιστατικό. «Πρόκειται για κάτι απάνθρωπο, μία ξεκάθαρη εγκληματική πράξη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για ΔΕΘ

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, ο κ. Μαρινάκης είπε πως αυτά θα γνωστοποιηθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο ίδιος σημείωσε ότι «όπως πάντα, ό,τι ανακοινωθεί θα γίνει πραγματικότητα».