Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα, για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel», καθώς και για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά.

«Μιλάμε για τα χειρότερα καιρικά φαινόμενα από πλευράς όγκου νερού που έχουμε δει ποτέ από τότε που μετρώνται οι συγκεκριμένοι δείκτες. Αυτή τη στιγμή στήνεται ένα συντονιστικό στη Θεσσαλία, στη Λάρισα για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων και όλων των επιχειρήσεων που πρέπει να γίνουν από εκεί», είπε αρχικά.

«Μέχρι στιγμής υπάρχει πρακτικά απαγορευτικό στο να πετάξουν εναέρια μέσα, τα οποία φυσικά είναι όλα διαθέσιμα, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να υπάρξει προσέγγιση με εναέρια μέσα, άρα ο μόνος τρόπος να προσεγγίσεις είναι τα πλωτά μέσα.

Υπάρχουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα, κατευθύνονται και πολλές περισσότερες.

Γίνεται ένας συντονισμός με τις δυνάμεις των δικτύων και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που πρέπει πολύ γρήγορα να αποκατασταθεί και έχει αποκατασταθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό αλλά υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ελπίζουμε ότι μέσα στη μέρα θα υπάρξει αποκλιμάκωση των φαινομένων και αυτό προφανώς θα βοηθήσει στο πρώτιστο που είναι η διάσωση όλων των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή παραμένουν εγκλωβισμένοι, εκεί έχει πέσει όλη μας η προσπάθεια και εκεί γίνεται μια πρωτόγνωρη επιχείρηση, γιατί μιλάμε για φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναζήσει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπήρχε Λιμενικός την ώρα του τραγικού περιστατικού έξω από το καράβι στο λιμάνι του Πειραιά, απάντησε: «Όσον αφορά το ποινικό σκέλος προφανώς θα απαντηθούν από τη Δικαιοσύνη και ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται τα δέοντα. Στο κομμάτι που αναφέρεστε, τρέχει μια ΕΔΕ από χθες και είμαι σίγουρος ότι τα φωτίσει όλα αυτά τα εύλογα ερωτήματα».