Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο από την κακοκαιρία Daniel, καθώς και για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει.

«Στις εικόνες που δείχνατε, δείχνατε τα δύο μεγάλα – για το μέγεθος μίας Περιφέρειας – αντιπλημμυρικά έργα. Στον Μέγα ποταμό στην Καρδίτσα, ολοκληρώθηκε το έργο, με αντλίες στον Βλοχό όπου από εκεί βγαίνει το νερό στον Πηνειό. Στην Κάρλα, ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το αντιπλημμυρικό έργο. Στον Πηνειό έχουμε κάνει καθαρισμούς και διευθετήσεις της κοίτης σε πολλές περιοχές. Η περιφέρεια με τους πόρους που έχει, κάνει τα έργα», ανέφερε αρχικά.

«Αυτός ο «κατακλυσμός του Νώε» ήταν πρόβλεψη χιλιετίας. Ήταν πολλή η βροχή και υπήρξαν ειδικοί που είπαν ότι καμία υποδομή δεν θα άντεχε αυτό το μέγεθος. Τα αναχώματα ήταν σωστά, ήταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές των υπηρεσιών και του νόμου που προβλέπει τις τεχνικές προδιαγραφές. Υπάρχουν νόμοι στη χώρα. Το λάθος θα το εκτιμήσουμε στην αυτοψία που θα γίνει αλλά εδώ δεν υπάρχει θέμα λάθους, τα θέμα είναι ότι υπήρξε μεγάλο έντονο καιρικό φαινόμενο. Τα έργα ήταν σύμφωνα με την χρηματοδότηση που είχαμε και τις δυνατότητες και έγιναν, ελάτε να τα δείτε», πρόσθεσε.

«Ήμουν στην πρώτη γραμμή στον Βόλο μαζί με όλους, αλλά και στην Καρδίτσα, ήμασταν εκεί και έγκαιρα. Την Κυριακή σήμανα συναγερμό με προσωπική μου δήλωση, αλλά κάναμε την Δευτέρα συνέντευξη Τύπου, επικοινωνήσαμε και με την Πολιτική Προστασία. Η Πολιτική Προστασία έβγαζε 112, και εμείς υποβοηθούσαμε. Ο καθένας είχε έναν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Έχει γίνει τεράστιος αγώνας ο οποίος δεν φαίνεται. Είναι δικαιολογημένη η οργή του κόσμου. Δεν είπα ποτέ να μεταφερθούν οι εκλογές απλώς ότι είναι δύσκολο να γίνουν εκλογές σε αυτές τις περιοχές», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.