Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να είχε αποφασίσει να μην παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά την παρουσία του στη ΔΕΘ, τα πλάνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, μετά τις καταστροφές και τις απώλειες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και την παραίτηση Βαρβιτσιώτη, άλλαξαν.

Έτσι την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, στρέφοντας όλα τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζουν σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση, τόσο για την διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων όσο και για τους χειρισμούς στην τραγωδία που οδήγησε στη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, με το Λιμενικό να απουσιάζει.

Παράλληλα θα επαναφέρει με έμφαση την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης κομμάτων, με δράση εκτός του πλαισίου που το Σύνταγμα ορίζει. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας, που έλαβε πράσινο φως, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αντί να καταθέσει τροπολογία που θα απέτρεπε την κάθοδο του ίδιου, έδειξε αδράνεια.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη, η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνδυασμό με την ομιλία του στη ΔΕΘ, θα αποτελεί μια μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση έχοντας ως στόχο να δείξει το κόμμα ότι στα κρίσιμα ζητήματα μπορεί να καταθέτει προτάσεις και να ανεβάζει τους τόνους παράλληλα.