Μπορεί οι 22 βουλευτές που αποτελούν την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να μην αρκούν για να υλοποιηθεί το αίτημα του κόμματος για Εξεταστική Επιτροπή που θα έχει στο επίκεντρο της, τις ευθύνες για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, ωστόσο στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν συγκεκριμένο στόχο. Αυτός δεν είναι άλλος από το να ακουστούν στη Βουλή τα ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες από τις περιοχές που έπληξε η φονική κακοκαιρία, σε σχέση με τα έργα που είχαν πραγματοποιηθεί αλλά και για την απουσία της πολιτείας σε πολλές περιπτώσεις.

Μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι αν αυτή η Εξεταστική στηριχθεί από την απαραίτητη πλειοψηφία βουλευτών, μπορεί να εντοπίσει και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση αλλά και από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης άλλωστε θα πιεστεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει την διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και η κυβερνητική πλειοψηφία, κυρίως δε οι γαλάζιοι βουλευτές από τις περιοχές που επλήγησαν.

Με το αίτημα αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης στοχεύει στην εικόνα της δύναμης που σηκώνει το γάντι στην κυβέρνηση, διερευνώντας μάλιστα τις ευθύνες στελεχών της ενώ παράλληλα δίνει τον τόνο στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.