Νέος καβγάς ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το βίντεο που δημοσίευσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης από τη Μακρόνησο. «Πρωταγωνιστές» ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με φόντο τις έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα στελεχών.

Ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του, διαφώνησε πλήρως με την κριτική που άσκησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι η «συγγνώμη» που ζήτησε «εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ» δεν τον εκφράζει.

«Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης!

Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω Θεού δικαίωμα!», έγραψε στην ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων.

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης σχολίασε τόσο την επίσκεψη του κ. Κασσελάκη όσο και τα όσα ανέφερε στο σποτ. «Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε!», υποστήριξε. Ως υστερόγραφο, παρέπεμψε σε μία ανάρτηση με την οποία συμφωνεί και στην οποία αναφέρεται ότι μακάρι «όχι μόνο ο Κασσελάκης, αλλά ΟΛΟΙ να πήγαιναν στη Μακρόνησο για να τιμήσουν τους αγώνες και το αίμα του λαού μας», συμπεριλαμβάνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, «ακόμα και τον Βελόπουλο».

Δείτε την ανάρτηση του Πολάκη:

Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση,ούτε ελεω...

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023

 

«Συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ»

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα όσα είπε νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου υποστήριξε ότι ήταν «μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επίσης υποψήφιος για την ηγεσία ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ», λόγω και της έντασης των αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος.

Να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς

▪️ Επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον «Ιανό»; ▪️ Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της. ▪️ Να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ▪️ Μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της ιστορίας της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ. 📺 Συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου Αξιόπιστα+Ενωτικά+Αριστερά #γιατί_μπορούμε

Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023